|
Karadut Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169534
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2023
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 kg karadut
2 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Karadutları bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
|
Karadut Reçeli |
|
ebenden12
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Dikmen |
Kısa URL: https://ml.md/lc153878
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase karadut
1,5 kase toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
Saplarını ayıkladığınız karadutları ezmeden yıkayın. Reçel yapacağınız tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin. Meyveleri sularını salmaları için en az 3 saat kapağı kapalı halde bekletin. Reçeli yapmadan önce limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da malzemelere ilave edip kaynatmaya başlayın. Arada karıştırarak pişirdiğiniz reçelin kıvamı koyulaştığında altını kapatın. Oda sıcaklığına gelen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını sıkıca kapatın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.02.2023
|
Karadut Reçeli |
|
sencay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150598
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
467 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg karadut
750 g tozşeker
1 limonun suyu
Karadutları bir tencereye aktarıp üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece bekletin. Ertesi gün orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kavanoza doldurarak muhafaza edin.
|
Karadut Reçeli |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145290
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
643 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase karadut
1,5 kase toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
Saplarını ayıkladığınız karadutları ezmeden yıkayın.
Reçel yapacağınız tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin.
Meyveleri sularını salmaları için en az 3 saat kapağı kapalı halde bekletin.
Reçeli yapmadan önce limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da malzemelere ilave edip kaynatmaya başlayın.
Arada karıştırarak pişirdiğiniz reçelin kıvamı koyulaştığında altını kapatın.
Oda sıcaklığına gelen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını sıkıca kapatın.
|
Karadut Reçeli |
|
ersoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc142050
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2019
715 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram karadut
1 kilogram toz şeker
1 litre su
Yarım limonun suyu
Karaduta 500 gram toz şeker ekleyip bir gece dinlendirin. Kalan 500 gram toz şeker ve suyu kaynatın. Karışım kıvam alınca karadutu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Limon suyu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
|
Karadut Reçeli |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132043
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2018
1,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karadut
750 gr. şeker
Yarım limonun suyu
Akşamdan karadutlar ayıklanır bir tencereye konur. Üzerine şeker ileve edilerek, sabaha kadar sulanması için bekletilir.
Ertesi gün tencere ateşe oturtularak kıvam alana kadar kaynatılır.
Üzerine yarım limonun suyu eklenir, çok az daha kaynatılır.
Tencere içinde tamamen soğuyuncaya kadar bekletilir, daha sonra kavanozlara doldurularak saklanır.
|
KARADUT REÇELİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58154
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
4,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kg. karadut
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)
Karadutları akşamdan bir kaba koyup üzerlerine şekeri ilâve ediniz. 4-5 defa kabı sağa sola sallayıp bırakınız. Sabah reçeli kaynatacağınız tencereye karadutla şekeri sıyırarak koyup orta ateşte karadutları ezmeden bir iki defa karıştırınız, kaynayınca limon suyunu ilâve edip kaynatarak kıvamına getirip ateşten alınız. Sonra glikozunu ilâve ediniz. Yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 14.06.2020
|
Karadut Reçeli |
|
nahide
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc55394
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
6,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karadut
3 su bardağı şeker
1 adet limon
Karadut tencereye konur. Üzerine şeker bırakılır, kapağı kapatılır. 2 saat kadar bekletilir. Sonra orta ateşe yerleştirilir. Köpürmeye başlayınca köpükleri alınır. Ateş kısılır, kıvam alamaya başlayınca limon suyu katılır, 10 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır. Tencerede soğutulur. Kavanoza doldurulur.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 24.12.2021
|
|