| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Karadeniz Pidesi Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Karadeniz Pidesi |  
|  | Nafiye Görey Aşçı
 
  
 Kayıt: 07.11.2007
 Mesajlar: 19
 Şehir: Ordu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20608 Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
 19,959 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler:
 3 su bardağı un
 3 çay bardağı su
 1/2 yemek kaşığı yaş maya
 1 yemek kaşığı toz şeker
 1 adet çırpılmış yumurta
 2 çay kaşığı tuz
 50 gram tereyağı
 Üstü için:
 1 adet üzerine kırmak için yumurta
 400 gram kaşar peynir.
 
 Un, tuz, su, maya ve şekeri bir kapta yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek yarım saat bekletin. Hamuru dört parçaya ayırın. Un yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açın. Hamuru elinizle iki yanından çekip, elips şekli verin. Hazırladığınız hamurun ortasına bir fırçayla çırpılmış yumurta sürüp, rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirin. Kenarlarını birer santim içine kıvırarak.ke-narlarına yumurta sürün. Kızgın fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine 1 yumurta kırarak, sıcak fırında yumurta pişinceye kadar tutup, çıkarın. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sü-rüp.sıcak sıcak servis yapın. Not; Hamur malzemeleri ve yapılışını takip ederek,iç malzemeleri değiştirerek farklı pideler yapabilirsiniz. Pastırmalı, sucuklu, sebzeli, peynirli gibi.
 
 
 |  
| KARADENİZ PİDESİ |  
|  | kırık testi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2012
 Mesajlar: 213
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74289 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012
 1,985 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kilo un
 1/2 su bardağı ılık süt
 50 gram maya
 50 gram tozşeker
 50 gram tuz
 50 gram sıvıyağ
 Arzu ettiğiniz bir iç malzemesi (kaşarlı, sucuklu, sosisli, kavurmalı, kuşbaşı etli, kavrulmuş kıymalı, çiğ kıymalı ve karışık olabilir).
 ÜZERİ İÇİN:
 1 adet yumurta sarısı
 1/2 çay bardağı ayran
 
 Mayayı, 1/2 su bardağı ılık süt ile ezelim.
 Elediğimiz unun ortasını açıp, içine mayayı ve diğer malzemeleri koyarak yeterince ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
 Oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmasını bekledikten sonra, elma büyüklüğünde bezelere ayırıp, 10-15 dakika daha dinlendirelim.
 Hazırladığımız bu pide hamurunu elimiz ile oval şekilde açıp, hazırlayalım.
 İçine tercih ettiğimiz pide içlerinden yeterince yayıp, hamurun kenarlarını 2'şer parmak üste katlayalım.
 Kayık şeklini alan pidemizin üst kenarlarına ayran ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
 
 
 |  
| Karadeniz Pidesi |  
|  | mutfak güzeli Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.08.2013
 Mesajlar: 44
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc91639 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013
 2,052 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Hamur için:
 400 gr un, tuz
 15 gr yaş maya
 Harcı İçin:
 100 gr yağlı kıyma
 1 demet maydanoz
 ½ rendelenmiş soğan
 1 yemek kaşığı salça
 1 adet rendelenmiş domates
 Tuz, biber
 Hazırlanışı
 Hepsini iyice karıştırın
 Pidesi İçin:
 50 gr ince kesilmiş pastırma
 100er gr küp kesilmiş kavurma
 Rende kaşar
 Sotelenmiş ıspanak
 
 Un, maya ve su karışımıyla hamuru hazırlayın mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra minik 50 grlık topaklara bölün. Biraz dinlendikten sonra lahmacunu merdane, pideyi ise elle açmak suretiyle hamurlar açın. Çeşitlendirmek için üzerine isteğe göre malzeme doldurun (pastırmalı kaşarlı, ıspanaklı, kavurmalı vb). Karıştırdığınız harcı lahmacuna el yardımı ile eşit şekilde dağıtın. Kızgın sokak fırınında 400 derece veya evdeki fırınınızda 280 derece ısıda nar gibi pişirin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |