Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > KARADENİZ KEKİ (2 adet - 169,587 defa bakıldı)

KARADENİZ KEKİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KARADENİZ KEKİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61414
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2011
2,288 defa indirildi / yazdırıldı




Keki:
125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
150 gr (1+1/4 su bardağı) un
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
100 gr (1/2 su bardağı) kavrulmuş fındık (dövülmüş)
1 yumurtanın sarısı
Harcı:
250 gr (1 su bardağı) krema
250 gr çilek yada ağaççileği (yıkanıp ayıklanmış)
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
2 fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Un ve şekeri büyük bir kaseye eleyip fındıkları ekleyiniz. Ortasını çukur yapıp kalan 125 gr (8 çorba kaşığı) yağı ve yumurta sarısını katarak, parmaklarınızla karıştırınız. Yavaş yavaş unu yedirdikten sonra, hafifçe yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediniz. Hamuru top yapıp bir mumlu kağıda sararak, buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz.
Hamuru buzdolabından alıp 3 eşit parçaya bölünüz. Her parçayı top biliminde yuvarlayınız. Unlanmış hamur tahtasında her yuvarlağı, 20 cm çapında bir daire biçiminde açınız.
Açılmış hamurları tepsilere yerleştirip, fırında 15 dakika, altları hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. (Hamurların üstlerinin kızarmamasına dikkat ediniz.) Tepsileri fırından çıkarıp, kekleri 5 daKika soğuttuktan sonra tepsiden alarak, tel ızgarada iyice soğumaya bırakınız. Kekler soğuyunca harcı hazırlayınız. Küçük bir kasede kremayumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kalınlaşana kadar çırpınız.
Çilek yada ağaççileklerini ince ince dilimleyiniz.
Bir keki servis tabağına koyup kremanın ve meyvelerin yarısını üstüne döşeyiniz. Üstüne ikinci keki kapatıp aynı biçimde kalan krema ve meyvelerle döşeyiniz. Üçüncü keki üstüne koyup, pudra şekerini serperek Karadeniz kekinizi servis ediniz.


KARADENİZ KEKİ

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1630
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006
3,168 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta
2,5 kahve fincanı şeker
1,5 su bardağı iç fındık (200 gr.)
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı galeta unu

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. Fındık çok ince olarak makinede çekilir.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar, şeker ve limon kabuğu çarpılıp iyice koyulaştırılır.
3- Çekilmiş fındık ve galeta unu konup kaşıkla karıştırılır.
4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

ÜZERİNE:
Bir kasede 1 su bardağı pudra şekere 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konarak karıştırılır ve ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Kalıptan çıkarılan kekin üzerine yarısından çoğu dökülüp bıçakla yayılır. Kasede kalana 1- 2 tatlı kaşığı kakao elenir. Karıştırılıp kekin üzerine istenen şekle göre dökülür. İki renk birbirine kaynaştırılır. Donması beklenir.






KARADENİZ KEKİ Tarifleri Amasya Yemekleri



(2 adet KARADENİZ KEKİ 169,587 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort