| 
 | 
| Karaçuval Helvası (Çorum) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9103 Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
 3,515 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1.5 su bardağı un
 250 gr margarin
 1 çay bardağı pekmez
 1 çay bardağı su
 1 çorba kaşığı leblebi tozu
 
 1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
 2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
 3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Karaçuval Helvası (Çorum) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40277 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
 4,954 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Un, tereyağı, pekmez şekerden yapılır. Un tavada rengi koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kavrulur, koyulaşınca tereyağı ilave edilip iyice yedirilir. Kara pekmez, toz şeker, ceviz içi ve soğuk su birbirine karıştırılıp unun üzerine dökülür. İyice karıştırılıp yumurta büyüklüğünde parçalar yapılır ve üzerine isteğe göre hindistancevizi dökülür.
 
 
   Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
 
 
 | 
| Karaçuval Helvası (Çorum) | 
|  | hamiyet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.08.2011
 Mesajlar: 52
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68476 Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
 2,436 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3/4 su bardağı kara pekmez
 2 su bardağı un
 1/4 su bardağı su
 
 Unu geniş bir tavada pembeleşene kadar kavurun.
 Pekmez ile suyu da bir kasede karıştırın.
 Daha sonra unu ocaktan alıp biraz ılıyınca pekmezli karışımı ilave edin.
 Güzelce karıştırdıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Karaçuval Helvası (Çorum) | 
|  | balayı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.06.2013
 Mesajlar: 41
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc89636 Gönderme Tarihi: 03.Haz.2013
 2,247 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kase un,
 Yarım kase pekmez
 Yarım kase su
 Yarım kase ceviz
 
 Un bir tavaya alınır, rengi kahverengine dönene kadar kavrulur. Sonra karıştırarak soğutulur. Üzerine üzüm pekmezi, su ilave edilir ve yoğurmaya başlanır. Bütünleşince iri dövülmüş ceviz katılır, kısa süre yoğrulur. Harçtan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve servis tabağına dizilir.
 
 
 | 
| Kara Çuval Helvası (Çorum) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116260 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
 3,285 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 2 su bardağı un
 3/4 su bardağı kara pekmez
 1/4 su bardağı su
 
 Un pembeleşene dek kavrulur. Ateşten alınıp ılıyınca sulandırılmış kara pekmez eklenir. Bir süre karıştırıldıktan sonra istenilen şekil verilerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Karaçuval Helvası (Çorum) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140214 Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
 1,189 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 250 gram margarin
 1,5 su bardağı un
 1,5 su bardağı üzüm pekmezi
 3 su bardağı su
 2 çorba kaşığı leblebi unu
 
 Margarini bir tencerede eritin ve un ilave edip, rengi dönene kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Pekmez ile suyu ayrı bir kapta karıştırın. Kavrulan unun içine azar azar ilave ederken bir yandan da sürekli hızlıca karıştırın. Helva kıvam alınca ocaktan kaldırın ve tencerenin ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirin. Dilediğiniz biçimde şekil verin ve leblebi unu ile birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kara Çuval Helvası (Çorum) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179144 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2024
 188 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kenan Pala
 
 Buğday unu 200 gram
 Kara pekmez 250 gram
 Su 50 mililitre
 
 Uygun bir tavada un pembeleşene kadar kavrulur.
 Ateşten alınıp ılıması beklenir.
 Ilıyınca su ile açılmış kara pekmez ilave edilerek bir süre karıştırılır.
 Kıvam alan helva tercihe göre şekillendirilip servise hazırlanır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |