| 
 
 
 | 
Karabuğday Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105563 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015 
2,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 bardak kara buğday
 
3 bardak su
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 tane kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 kaşık tereyağı
 
1 kaşık tuz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
Öncelikle tenceremize hiçbir şey koymadan karabuğdayları kuru kuru yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz. Kavrulan karabuğdayları bir tabağa alıp kenara koyuyoruz. Tenceremize yağımızı koyup ısınmasını bekliyoruz. Bu pilav yağı kaldırabildiği için yağı normalden biraz daha fazla koymanızı tavsiye ederim. Isınan yağın içine etlerimizi atıp orta ateşte kavuruyoruz. Etlerimiz kavrulunca içine doğradığımız soğanı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
 
Soğanlar yumuşayınca ayıklayıp, doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine suyumuzu ve tuzumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynayınca karabuğdayları ekleyip karıştırıyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. 2-3 dakika yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp aynı pilav yapar gibi suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince pilavımızı karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Karabuğday Pilavı | 
  | 
Alaaddin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150776 
Gönderme Tarihi: 25.May.2020 
604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
Pilav için:
 
2 su bardağı karabuğday
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı et suyu
 
Tereyağı
 
Yeşil soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tavuk için:
 
4 parça tavuk kalçalı but
 
Zeytinyağı
 
Balsamik sirke
 
Zencefil
 
Bal
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Tavuğun üzerine süreceğimiz sos için bal, zeytinyağı, zencefil rendesi ve balsamik sirkeyi karıştıralım. Burada ölçü olarak zeytinyağı ve balsamiki ağırlıkta diğer zencefil, bal, kekik ve tuzu arzunuza göre kullanabilirsiniz. Sosu tavuğun derisinin altına tam yayılacak şekilde uygulayalım, sostan bir miktar en üzerine de uygulayabiliriz.. En yüksek derecede fırın torbasında tavukları fırına uğurlayabiliriz.
 
Karabuğdayımızı yıkadıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağında hafifçe kavuralım. Et ve normal suyunu ekleyerek en kısık ateşe alalım. Normalden daha çabuk pişen karabuğday hem sağlıklı hem de nişastasız olduğu için beyaz pirinç kadar yıkamamıza gerek kalmadığından daha pratik. 15 dakika sonra pilavımız göz göz olduysa altını kapatıp demlenmeye bırakabiliriz.
 
Servis esnasında üzerine yeşil soğan ve isteğe bağlı kuru et ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karabuğday Pilavı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153097 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020 
458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay bardağı karabuğday
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
2 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Tereyağını tencerede alıp eritin. Kıyılmış soğan ve biberleri ilave edip 2 dakika soteleyin. Salça ekleyip bir iki karıştırın. Karabuğday, tavuk suyu, su, tuz ve karabiber katın. Kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, tahta kaşıkta harmanlayın ve 5 dakika dinlendirip ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karabuğday Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177244 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2024 
206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1.5 su bardağı karabuğday
 
1 adet soğan
 
1 adet kapya biber
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 temek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
2.5 su bardağı sıcak su ya da et-tavuk suyu
 
 
Öncelikle tereyağı ve zeytinyağı pilav tenceresinde kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Küçük doğranmış kapya biberi ilave edin. Karabuğdayı iyice yıkadıktan sonra tencereye ekleyip, soğan ve kapya biberle birlikte 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ya da tercihinize göre et-tavuk suyunu ekleyin. Tuzu, kuru naneyi, kırmızı pul biberi de ekleyip bir iki kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık duruma getirerek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun. Yaklaşık 1 saat kadar demlenmesini bekleyin. Sonrasında iyice karıştırarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |