|
Kara Çorba (Pınarbaşı Kastamonu) |
 |
şiraze
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130571
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
5,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydoğan Aydoğdu - Metin Mızrak
40 gr. Kızamık Ekşisi
400 gr. Parçalanmış Tavuk Eti
15 gr. Tereyağı
1 lt. Tavuk Suyu
5 gr. Karabiber
5 gr. Tuz
5 gr. Kırmızıbiber
24 gr. Un
Tavuk bir tencerede su eklenerek pişirilir. Pişen tavuk suyundan ayrılır ve soğumaya bırakılır.
Tavuk suyu bir tencereye alınır ve kaynatılır.
Kaynayınca ekşi ve un suyla inceltilir, içine ilave edilir
Tavuk etleri parçalanır ve kaynayan suyun içine baharatlarla birlikte ilave edilir
Çorba servis edildiğinde tereyağı eklenir.
|
Kara Çorba (Pınarbaşı Kastamonu) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133217
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2018
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kastamonugezgini.com
Kara Çorba kızamık ekşisi, köy tavuğu ve baharat ilave edilerek yapılmaktadır.
Not: Kastamonu'nun, Pınarbaşı ilçesinin yöresel yemeklerindendir.

|
|