|
|
Kar Pastası |
|
aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc117322
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2016
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g kıyılmış / ufalanmış bisküvi
200 g sürülebilir margarin
1 çay kaşığı vanilya aroması / esansı / ekstresi
10 g margarin
100 g pirinç
0,2 lt su
0,6 lt süt
Bir tutam tuz
80 g şeker
100 g hindistancevizi rendesi (rendelenmiş hindistancevizi)
0,2 lt krem şanti
20 g jelatin
1 paket mus tozu
0,15 lt süt
1 paket mus
Pasta/bisküvi tabanı için: kıyılmış/ufalanmış bisküvileri sürülebilir margarin ve vanilya aroması / esansı / ekstresi ile karıştırın. 21 cm'lik yuvarlak pasta-tavasına koyun ve oturması için buzdolabında bırakın. Dolgu için: Margarini bir tavada eritin ve pirinci 15 saniye süreyle margarine ekleyin, daha sonra suyu ve 0,5 lt sütü pirinçli tencereye dökün, bir tutam tuz katın ve pişirin.
Piştiğinde ateşten alın, şeker ve hindistancevizi rendeleri ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bu arada krem şantiyi çırpın ve sonrasında kalan sütle ve jelatinle karıştırın ve tencerede pişirin fakat kaynatmayın.
Bu üç karışımın hepsini - kremayı, jelatinli sıcak sütü ve soğuk pirinç karışımını biraraya getirin. Bulamacı pastaya / bisküvi tabanına dökün. Oturması için en az 4 saat buzdolabında tutun.
Pasta oturduğunda mus tozunu sütle çırpın ve en sonunda birkaç dakika boyunca mus köpükle birkaç dakika çırpın. Servis yapmadan önce pastayı mus / krema parçalarıyla süsleyin.
|
|
Kar Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|