|
Kar Helvası |
 |
NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc6554
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
4,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pekmez
Kar
Osmanlı döneminde Yavuz Sultan Selim zamanında kar helvası tatlının olduğu günümüze gelen söylentilerden birdir. Yatağında ''karma'' Kahramanmaraş'ta ''karsambaç'' Şanlıurfa'da ''karmaya'' veya''karlamaç'' Balıkesir' de ''kar helvası'' adıyla bilinir. Kışın mağaralarda saklanan karlar, yazın şehirlere ve köylere indirilir. Karla pekmez karıştırılarak yenir.
|
Kar Helvası |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc162836
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2022
526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kâse kar
1,5 su bardağı pekmez (Pekmez yoksa reçel de olabilir)
Yarım su bardağı su
İsteğe göre çok az gül suyu
Pekmez, gül suyu ve suyu bir kapta karıştırın. Şurup kıvamını elde ettikten sonra karı ekleyin ve ezin. İyice karıştırdıktan sonra kar helvası hazır.

|
Kar Helvası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182276
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2025
33 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük kase temiz ve taze kar
2-3 yemek kaşığı pekmez veya bal
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için ceviz veya fındık kırıkları (isteğe bağlı)
Taze yağan ve temiz olduğundan emin olduğunuz karı bir kaseye doldurun.
Üzerine pekmez veya bal gezdirin.
İsteğe bağlı olarak tarçın serpiştirin ve ceviz ya da fındık ekleyin.
Kar hemen erimeden kaşıkla karıştırarak afiyetle tüketin.

|
|