| 
 
 
 | 
Kapalı Pide | 
  | 
külkedisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2007 
Mesajlar: 34
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73997 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
3,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
400 gram ıspanak
 
200 gram kıyma
 
1 soğan
 
 
Hamuru yapmak için, yumurta, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırın. Üzerine unla karıştırılmış kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İç malzemesi için ise kıymayı soğanla kavurup üzerine yıkanmış iri doğradığınız ıspanakları ekleyip ocaktan alın. Bu karışımı biraz soğuturken hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlak şekilde kesin. İçlerine kıymalı ıspanaklı harcı bölüştürün. Kapatın, kenarlarından çekiştirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 14.12.2015
  
 | 
Kapalı Pide | 
  | 
murat...murat...murat... 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102872 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014 
2,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kıyma ya da peynir
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
3 çorba kaşığı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1,5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı irmik
 
Üzeri için:
 
1 yumurta
 
 
Öncelikle hamuru yoğurup dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp ufak oval şeklinde açın. İç harcı için çiğ olarak kıyma ve soğanı ya da peyniri, soğanı, domatesi karıştırıp içine koyup kapatın. Her yeri iyice kapanmış pideleri tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Çıkınca sıcakken üzerine tereyağını sürün.
 
 
 
  
 | 
Kapalı Pide | 
  | 
yemek bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.08.2015 
Mesajlar: 14 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111229 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015 
1,761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 su bardağı kadar un
 
1 adet haşlanmış patates
 
Yarım paket yaş maya
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Aldığı kadar su
 
İçi için:
 
1 adet haşlanmış patates
 
200 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
3 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Bu arada kıymalı soğanlı karışımı kavurup soğumaya bırakın. Hamuru açıp unlanmış zeminde içini koyun. Malzemelerin üzerini tamamen kapatıp cimcikleyip tepsiye alın. 200 derecede önceden ısılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Çıkınca üzerine yağ sürün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |