| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kapalı Börek (hazır yufkadan) | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58182 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010 
2,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ayşegül Karakaya
 
 
3 adet yufka
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 fincan süt
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 su bardağı kaşar peynir
 
 
Patatesleri robotta ezdikten sonra tuzu, karabiberi, sütü, zeytinyağını ve dörde böldüğünüz soğanı katıp biraz daha robotta çevirin.
 
Düz zemine yufkanın tekini serip, hazırladığınız iç malzemenin  3′te 1′ini yufkaya yayın. Üzerine tekrar yufkayı serip tekrar aynı işlemi uygulayın. 3. yufkayı da serip tekrar aynı işlemi uygulayın.
 
İşlem bittikten sonra yufkaları rulo şeklinde sarıp, böreği uzun şeritler şeklinde kesin ve tepsiye dizin. Yumurta ve kaşarı karıştırarak harç yapıp, üzerlerine bolca sürün. Kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
Kapalı Börek | 
 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66071 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011 
1,873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet haşlanmış patates
 
1 adet orta boy soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
 
3 adet yufka
 
Yarım su bardağı kaşar peyniri
 
 
Haşlanmış patatesleri ezip, rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine harcın üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Rulo yapıp, dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kapalı Börek (hazır yufkadan) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |