Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alt Üst Böreği Tarifleri > Kapak Böreği (3 adet - 259,240 defa bakıldı)

Kapak Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kapak Böreği

PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc642
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2005
5,410 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 damla limon suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 bardak su
1 adet yumurta
Harcı için;
250 gr. az yağlı koyun kıyması
1,5 çorba kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan
1/4 demet maydanoz

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın, yoğurt, tuz, limon suyu, sıvıyağ, su ve yumurtakoyun, unu azar azar ortadaki malzemeyle karıştırarak hamuru yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp, 25 dakika dinlenmeye bırakın. Harcı hazırlamak için önce soğanı piyazlık doğrayın, maydanozu ince ince kıyın, yağı orta ateşte eritin Kızınca soğanı ilave edip sık sık karıştırarak kavurun, kıymayı kapavurup tencerenin kapğını örtün, bir kaç dakika pişirin. Kıymayı karıştırıp tuz ve biberini ekleyin, bir kaç dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın. Tenceredeki malzeme ılıyınca maydanozu koyup karıştırın. Hamuru ceviz iriliğinde parçalara bölün hafifçe unlanmış bir tezgahta açın. İçine hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyun, ortasından ikiye katlayın, kenarlarını parmak uçlarıyla bastırarak kapatın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Börekleri altın sarısı renk alana kadar kızartıp, fazla yağını kağıt üzerine alarak servis yapın.


Kapak Böreği

sıdıka hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2013
Mesajlar: 20
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc92092
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013
2,199 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1-2 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı margarin
1 kahve kaşığı soğan
2 çorba kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı su
1 litre sıcak et suyu
500 gr kıyma

Un ve tuzu orta boy bir kâseye eleyip, parmaklarınızla yumurta ve suyu karıştırarak, pürtüksüz ve sıkı bir hamur yapınız.
Unlanmış hamur tahtasında hamuru 2-3 mm kalınlığında, daire biçiminde açınız. 7,5 cm'lik yuvarlak hamur kesiciyle hamurdan yuvarlaklar kesip, harcını hazırlayana kadar bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 8-10 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıymayı katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika kavurunuz. 1 çay kaşığı tuz, biber ve suyu ekleyip, 15 dakika daha sık sık karıştırarak pişiriniz.
Tavayı âteşten alıp harçtan her yuvarlak hamurun ortasına eşit miktarda koyarak, hamurları yarım daire biçiminde katlayınız. Kenarlarını bastırarak yapıştırınız.
Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, kalan tuzu katınız. Harlı ateşte suyu kaynatıp, börekleri birer ikişer içine atarak, 5-6 dakika, börekler suyun üstüne çıkana kadar pişiriniz. Delikli kepçeyle börekleri çıkarıp ısıtılmış bir kaba koyarak, kalan börekleri aynı biçimde pişirene kadar sıcak tutunuz.
Bütün börekler pişince sıcak et suyunu ısıtılmış çorba kasesine döküp, börekleri içine koyarak servis ediniz.


Kapak Böreği

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107577
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
2,839 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
5-4 damla limon suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 su bu bardağı su
1 adet yumurta
Harcı İçin:
250 gr az yağlı koyun kıyması
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
1/4 bağ maydanoz
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ

Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, tuz, limon suyu yağ, su, ve yumurtayı koyun. Unu azar azar ortadaki malzemeye karıştırarak yedirin. Esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada harcı hazırlayın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Yağı. orta ateşte eritin, kızınca soğanı ekleyip sık sık, karıştırarak, öldürün. Kıymayı katın. Tencerenin kapağını örtüp birkaç dakika pişirin. Kapağı açıp kıymayı karıştırın. Tuz ve biberini ilave edin. Tekrar kapağı örtüp, birkaç dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Tenceredeki malzeme ılıyınca maydanozu koyup karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Hafifçe unlanmış bir tezgahla açın içine hazırladığız harçtan birer tatlı kaşığı koyup. ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak kapatın.
Bir tencereye 2 bardak yağı koyun. Orta ateşte kızdırın. Yağ kızınca börekleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını kâğıt üzerinde süzdürdükten sonra hemen servis yapın.







Kapak Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(3 adet Kapak Böreği 259,240 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort