| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kalpak Pilavı | 
 
  | 
teo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2009 
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36907 
Gönderme Tarihi: 26.May.2009 
2,086 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
125 gr tereyağı
 
250 gr kıyma
 
2 adet doğranmış soğan
 
500 gr iri rendelenmiş havuç
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 Çay kaşığı yenibahar
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Pirinç tuzlu suda 1 saat bekletilir. Bolca yıkanır, nişastası giderilir. Tencereye tereyağı konur iki su bardağı su, tuz, 1-2 damla limon suyu koyun, kaynayınca pirinci ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Diğer bir tavada bir kaşık yağla kıymayı, soğanı hiç suyu kalmayıncaya kadar hızlı ateşte kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar, maydanoz ve havucun yarısını koyun karıştırın. Yuvarlak bir kasenin dibine kıymayı koyup bastırın, üzerine kalan havucu yayın, havucun üzerine pilavı da koyup hafifçe bastırın, servis tabağına ters çevirin yeşilliklerle servis yapın.
  
 | 
 
KALPAK PİLAVI | 
 
  | 
Aliye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8329 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006 
2,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
 
1  çorba kaşığı Ayçiçek Yağı
 
3 su bardağı su                                                                '
 
2 adet kesme şeker 
 
1 adet defne yaprağı 
 
1 adet soğan 
 
250 gram kıyma
 
4 adet havuç 
 
Yarım demet maydanoz 
 
1 çay kaşığı yenibahar 
 
Tuz, karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI: Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin. Yıkayıp, süzgeçten geçirin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyun. 2 adet kesme şeker, defne yaprağı, 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kaynayınca pirinci ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte demlendirin. Bir tavaya rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyun. Soteleyip, kıymayı ekleyin. Kıyma, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. 4 adet havucu soyup rendeleyin. Yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın. Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup bastırın. Üzerine kalan havuçları bastırın. En üste de, içinden defne yaprağını aldığınız pilavı bastırın. Servis tabağına ters çevirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KALPAK PİLAVI Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |