Kısa URL: https://ml.md/lc67235
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
1,909 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kek için yumurtaları çukur bir kasede çırpın. Üzerine yoğurt, kakao ve tozşeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin. Unlanıp yağlanmış kalp şeklindeki kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Şerbet için tozşekerle suyu 5 dakika kaynatın, ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğutun. Soğuk şerbeti sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın. Krema için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc136676
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2018
694 defa indirildi / yazdırıldı
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı soğuk su
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanılya
1 yemek kaşığı margarin
Arası için:
Muz
Damla çikolata
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt
Yeterince gıda boyası
Öncelikle pandispanyasını hazırlayalım. Önemli bir püf noktası malzemelerin ortam sıcaklığında olması şart.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kelepçeli kalıbımıza harcı dökelim. Önceden ılıtılmış fırınımızda 180 C' de yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini de kürdanla kontrol edelim. Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekleyelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım.
Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çıpıcıyla sürekli karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp margarini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ilıması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken sıra geldi kekimize kalp şeklini vermeye. Ben de bir şablon vardı. ona göre kestim. Öncelikle temiz bir kağıt alalım. Kağıdımızı kekimizin boyutlarında keselim. Daha sonra üst kısımlarını kapl şeklinde kesip kalıbımızın üzerine yerleştirip pandispanyamızı kalp şeklinde keselim.
Kalp şeklini alan kekimizi bıçakla ikiye bölelim. İlk katı servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. 1 su bardağı sütün yarısını keki ıslatmak için kullanalım. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürelim. (kremadan biraz artıyor ) Daha sonra üzerine kestiğimiz muzları yerleştirelim ve damla çikolata serpiştirelim. 2. katı da üzerine kapatıp kalan süt ile onu da ıslatalım.
Pastamızın üst kreması için ise 1 su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpalım. Kremanın yarısını pastamızın üzerine spatül yardımıyla sürelim. Kalan kısmına da çok az kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım. Onu da sıkma torbasına alıp ucuna yıldız uç takıp şekil verelim.
Pastamızı servis etmeden önce 3-4 saat buzdolabında bekletelim.