Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alt Üst Böreği Tarifleri > Kalem Börek (7 adet - 29,929 defa bakıldı)

Kalem Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalem Börek

Gül Gün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc94398
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013
2,343 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet hazır yufka
Yarım kalıp beyaz peynir
1 adet yumurta
Kızartma yağı

Yufkalar üst üste konur. Sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen 12'şer parçaya kesilir. Peynir ezilir, yumurtayla karıştırılır. Yufkaların kenarına konur ve rulo yapılır. Kızgın yağda pembe renkte kızartılır.


Kalem Börek

hademe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc143940
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı




İstediğiniz miktarda yufka
Lor veya ufalanmış beyaz peynir
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Yufkaları üst üste koyup 6 veya 8 eşit üçgen dilime kesin. Parçaları üst üste koyun.
Yufkanın her yerine çırptığınız sostan sürdükten sonra uzun kenarına peynir koyun. Kenarları içe katlayarak yuvarlayın. Hepsini aynı boyda yapmaya çalışın.
Tek porsiyonluk sayıda buzdolabı poşetlerine doldurun, buzluğa kaldırın.
Gerektiğinde buzluktan çıkarıp buzu erimeden kızgın yağda pişirebilirsiniz.



Peynirli Kalem Börek

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144887
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
428 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
İçi için:
200 gram böreklik peynir
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ

İçi için gereken malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Yufkaları üst üste koyup 8 eşit üçgen parçaya bölün.
Her parçaya su ve yağ karışımından sürüp iç harçtan dağıtın.
Kenarlarını içe kapatarak kalem şeklinde rulo yapın.
Derin yağda kızartın.



Kalem Börek

Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc152003
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket üçgen yufka (24 adet) Yada 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölün
İçi için:
400 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz (arzu eden)
Kalem börek sosu:
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu

Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörekotu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.



Kalem Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175137
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı




Yufka veya baklavalık böreklik hamur
200 gram lor peyniri
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz, ince doğranmış
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ (kızartma için)

Bir karıştırma kabında lor peynirini, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.
Karışıma tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak pul biber veya diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.
Yufkayı düz bir zemine serin. Daha sonra yufkayı dört eşit parçaya kesin.
Yufkanın bir ucuna hazırladığınız peynirli içten koyun ve kenarlarını içe doğru katlayarak kalem şeklini verin.
Yufkanın boş kalan kısmına hafifçe su sürün ve kalem böreğini sıkıca sarın. Bu şekilde diğer börekleri de hazırlayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve kalem böreklerini kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
Kalem böreği sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.



Kalem Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170513
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
151 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet haşlanmış patates
3 adet baklavalık yufka
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri ve arası için;
5 yemek kaşığı tereyağı

Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tam soğumadan kabın içerisine alın.
Tereyağını ekleyip ezerek karıştırın.
Baharatlarını ve kaşar peyniri de ilave edip karıştırın.
Yufkayı iki kat olacak şekilde tezgahın üzerine serin ve hem üstüne hem de aralarına tereyağı sürün.
İnce rulolar olacak şekilde parçalar kesin ve iç harcından yerleştirip sarın. Uçlarını açılmaması için suyla birleştirin.
Son olarak üzerine de margarin sürerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra bölerek servis edebilirsiniz.



Kalem Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177682
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet hazır yufka
200 gram lor peyniri
200 gram rendelenmiş kaşar
5-6 dal maydanoz, tuz
1 bardak su
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Öncelikle iç harcı için lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Yufkayı üçgen olacak şekilde eşit parçalara bölün. Böldüğünüz yufkalara eşit miktarda iç harçtan tek tek ekleyin. Küçük bir kaseye su alın. Yufkaları tek tek dolma şeklinde sarın. Uçlarını yapıştırmak için suya bandırın ve kapatın. Derin bir tavaya bolca ayçiçek yağı alın, iyice kızdırın. Sonra kalem böreklerini yağın içine atın. Her tarafının nar gibi kızardığından emin olun. Bütün böreklere aynı işlemi uygulayın. Kağıt havlu üzerine alıp, sıcak olarak servis edin.







Kalem Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(7 adet Kalem Börek 29,929 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort