| 
 
 
 | 
Kalem Börek | 
  | 
Gül Gün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94398 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
Kızartma yağı
 
 
Yufkalar üst üste konur. Sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen 12'şer parçaya kesilir. Peynir ezilir, yumurtayla karıştırılır. Yufkaların kenarına konur ve rulo yapılır. Kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
  
 | 
Kalem Börek | 
  | 
hademe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143940 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019 
871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstediğiniz miktarda yufka
 
Lor veya ufalanmış beyaz peynir
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
 
Yufkaları üst üste koyup 6 veya 8 eşit üçgen dilime kesin. Parçaları üst üste koyun.
 
Yufkanın her yerine çırptığınız sostan sürdükten sonra uzun kenarına peynir koyun. Kenarları içe katlayarak yuvarlayın. Hepsini aynı boyda yapmaya çalışın.
 
Tek porsiyonluk sayıda buzdolabı poşetlerine doldurun, buzluğa kaldırın.
 
Gerektiğinde buzluktan çıkarıp buzu erimeden kızgın yağda pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Kalem Börek | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144887 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019 
544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
İçi için:
 
200 gram böreklik peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Sosu için:
 
1 bardak süt
 
1 bardak sıvı yağ
 
 
İçi için gereken malzemeleri bir kapta harmanlayın.
 
Yufkaları üst üste koyup 8 eşit üçgen parçaya bölün.
 
Her parçaya su ve yağ karışımından sürüp iç harçtan dağıtın.
 
Kenarlarını içe kapatarak kalem şeklinde rulo yapın.
 
Derin yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kalem Börek | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152003 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket üçgen yufka (24 adet) Yada 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölün
 
İçi için:
 
400 gram beyaz peynir
 
5-6 dal maydanoz (arzu eden)
 
Kalem börek sosu:
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
Yarım çay bardağı su
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Üzeri için:
 
2 adet yumurta sarısı
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörekotu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kalem Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175137 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2023 
296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yufka veya baklavalık böreklik hamur
 
200 gram lor peyniri
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1/2 demet maydanoz, ince doğranmış
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ (kızartma için)
 
 
Bir karıştırma kabında lor peynirini, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.
 
Karışıma tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak pul biber veya diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.
 
Yufkayı düz bir zemine serin. Daha sonra yufkayı dört eşit parçaya kesin.
 
Yufkanın bir ucuna hazırladığınız peynirli içten koyun ve kenarlarını içe doğru katlayarak kalem şeklini verin.
 
Yufkanın boş kalan kısmına hafifçe su sürün ve kalem böreğini sıkıca sarın. Bu şekilde diğer börekleri de hazırlayın.
 
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve kalem böreklerini kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
 
Kalem böreği sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kalem Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170513 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış patates
 
3 adet baklavalık yufka
 
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri ve arası için;
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tam soğumadan kabın içerisine alın.
 
Tereyağını ekleyip ezerek karıştırın.
 
Baharatlarını ve kaşar peyniri de ilave edip karıştırın.
 
Yufkayı iki kat olacak şekilde tezgahın üzerine serin ve hem üstüne hem de aralarına tereyağı sürün.
 
İnce rulolar olacak şekilde parçalar kesin ve iç harcından yerleştirip sarın. Uçlarını açılmaması için suyla birleştirin.
 
Son olarak üzerine de margarin sürerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Çıkardıktan sonra bölerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kalem Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177682 
Gönderme Tarihi: 10.May.2024 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet hazır yufka
 
200 gram lor peyniri
 
200 gram rendelenmiş kaşar
 
5-6 dal maydanoz, tuz
 
1 bardak su
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
 
Öncelikle iç harcı için lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Yufkayı üçgen olacak şekilde eşit parçalara bölün. Böldüğünüz yufkalara eşit miktarda iç harçtan tek tek ekleyin. Küçük bir kaseye su alın. Yufkaları tek tek dolma şeklinde sarın. Uçlarını yapıştırmak için suya bandırın ve kapatın. Derin bir tavaya bolca ayçiçek yağı alın, iyice kızdırın. Sonra kalem böreklerini yağın içine atın. Her tarafının nar gibi kızardığından emin olun. Bütün böreklere aynı işlemi uygulayın. Kağıt havlu üzerine alıp, sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kalem Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181118 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2025 
118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200-250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. İsterseniz ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın.
 
Yufkaları düz bir zemine serin ve önce dört eşit parçaya kesin. Daha sonra bu parçaları ikiye bölerek üçgenler elde edin. Her bir yufkadan toplam 8 üçgen çıkacaktır.
 
Üçgen yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun.
 
Kenarlarını hafifçe içe katlayarak sıkıca rulo yapın. Uç kısmını suyla ıslatıp yapışmasını sağlayın.
 
Derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Kalem böreklerini kızgın yağa atarak altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını almak için havlu kağıt serili bir tabağa alın.
 
Börekler sıcakken çıtır çıtır olur, bu yüzden hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kalem Börek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183966 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
Birkaç dal ince doğranmış maydanoz
 
1 adet yumurta beyazı (iç harcına)
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Peyniri bir kaba alın, içine doğranmış maydanozları ve yumurta beyazını ekleyin. Karıştırarak kenara alın.
 
Bir yufkayı düz bir zemine serin ve 8 üçgen olacak şekilde kesin. Her bir yufkadan 8 adet kalem börek çıkacaktır. Toplamda 24 adet börek elde edersiniz.
 
Her bir üçgenin geniş kısmına peynirli iç harcından koyun. Kenarlarını içe katlayarak sigara böreği gibi sarın. Ucunu suyla hafif ıslatıp yapıştırın.
 
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Börekleri altın rengi alana kadar çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |