Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
1 bağ kaldirik otu 
 
2 orta boy soğan 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 tatlı kaşığı pul biber 
 
3-4 dal maydanoz 
 
1 çay kaşığı kekik 
 
1 çay kaşığı nane 
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
 
Kaldiriklerin sadece dal kısımları kalacak şekilde temizlenir. 2-3 cm boylarında kesilerek haşlanır. 
 
Tuzu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. 
 
Tencereye sıvı yağ dökülür. İnce doğranmış soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. 
 
Sırasıyla maydanoz , karabiber, pul biber, kekik ve nane ilave edilir. Haşlanmış kal dirikler eklenerek kavrulur.
 
Soğuk ve sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 |