| 
 
| 
 
 
 | 
 
Halbur Hurması (Tunceli) | 
 
  | 
kamu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2018 
Mesajlar: 28 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131120 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2018 
1,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Tunceli Valiliği
 
 
500 gr. un 
 
1 çay bardağı yoğurt 
 
1 adet yumurta 
 
Yarım çay bardağı süt 
 
250 gr. tereyağı 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
2 çorba kaşığı şeker
 
 
Un, süt ve yumurta ile karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek üç parmağın ve halburun izi çıkacak şekilde yuvarlak şekle getirilir. Ters çevrilmiş kalbur üzerinde bastırılarak yayılan hamur şekil alır. Daha sonra hurma haline getirilerek bakır tavada kızdırılmış yağ içerisinde kızartılarak kurabiye haline gelir ve önceden hazırlanan şurubun içerisine atılır ve afiyetle yenilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kalbur Hurması (Tunceli) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |