5 yumurta
6 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı limonlu su
200 gr. vişne, frambuaz veya karadut
Kreması için:
1 yumurta
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un ( tepeleme)
1,5 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şanti için)
3/4 su bardağı vişne suyu ( pastayı ıslatmak için hazır veya vişne kompostosu)
50 gr. damla çikolata
Yumurtalarla şekeri birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyerek suyu 1 çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suya kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Pasta kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısıyla fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla vişne suyuyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı ve vanilyaları alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karşılaştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Krem şantiyi sütle çırpıp koyulaştırarak kremaya ekleyip karıştıralım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçanın üzerine damla çikolata serperek üzerine pastanın üst parçasına oturtalım. Kalan krema ile pastanın üst parçasına oturtalım. Kalan krema ile pastanın yanlarını ve üzerini kapatalım. Bİr kağıda pasta yüzeyine sığabilecek büyüklükte kalp şeklindeki kağıdı makasla keselim. Kalp şeklindeki kağıdı pastanın üzerine koyalım. Kenarlarını toplu iğne ile çizerek kağıdı kaldıralım. Kalbin iç kısmına aralıksız olarak meyveleri sıralayalım. Kalbin dışında kalan kremalı bölüme ve pastanın yan kenarlarına hindistan cevizi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc60156
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
Pasta hamuru
400 gram vişne
250 gram şekerli krema
1/2 tarçın sapı
3-4 çorba kaşığı su
7 yaprak jelatin
4 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 çay kaşığı şeker
600 gram krema
Süsleme için:
3 yaprak jelatin
100 gram vişne püresi
Hamuru hazırlayın. Vişneleri yıkayıp su ve tarçınla kaynatın. Vişneleri püre haline getirin. Bu pürenin 100 gramını süsleme için ayırın . Jelatini soğuk suya atın. Yumurtalarla 50 gram şekerli kremayı ve vanilyayı iyice çırpın. Jelatini sudan çıkarıp sıcak pürenin içinde eritin. Çırpılmış yumurtalan ekleyin. Kremayı çırpıp karışıma yavaş yavaş ekleyin. Karışımı en az üç saat buzdolabında dinlendirin. Süsleme için 3 yaprak jelatini beş dakika suda bekletin. Sonra sıcak suda eritin. Bunu geri kalan 100 gramlık püreyle karıştırın ve pastanın üstüne dökün.