Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tekir Tarifleri > Kalamar Yahni (6 adet - 306,746 defa bakıldı)

Kalamar Yahni


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalamar Yahni

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc6957
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,466 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kalamar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 adet taze soğan
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
2 sivri biber
1 defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Taze soğanın dış kabuğunu ayıklayın. Bütün bırakın. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın. Kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını ve içindeki tohumlarını atın. Yarım santim uzunluğunda doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Zeytinyağını, soğanı, sarımsak ve kalamarları tavaya koyun. Karıştırarak yakmadan 7-8 dakika kavurun. Domates, sivri biber, defne yaprağı, tuz, karabiberi ekleyin. 2 fincan sıcak su katın ve kısık ateşte yarım saat pişirin. Ocağı söndürünce defne yaprağını çıkartın. Soya sosu ve kekiği ilave edin. Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.



KALAMAR YAHNİSİ

parola69
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Altındağ-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26449
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2008
2,841 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kalamar
3 demet taze soğan
1-2 kuru soğan
1/2 bardak zeytinyağı
2 adet domates
1 dilim bayat ekmek içi
1 çorbakaşığı tuz
1 bardak su

Kalamarı yıkayıp, üzerindeki şeffaf derisini çıkarın. Ağzını gözlerini bıçakla kesip atın. İskelet vazifesini gören levha halinde organı, eti derince çizerek çıkarın. İçini de temizleyin. Tekrar yıkayıp kabuklu fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. Bir tarafa bırakın. Diğer taraftan, bir tencereye üç demet taze soğanı ince kıyın. Kuru soğanı da koyarak doğrayın. Yarım bardak zeytinyağıyla orta ateşte pembeleştirin. Daha sonra balık parçalarını içine atın. Bir iki defa karıştırarak, kabukları çekirdekleri çıkarılmış iki adet domatesi küçük parçalara bölerek içine katın. Hepsini karıştırın. On dakika pişmeye bırakın. Sonra bir dilim bayat ekmek içini ufalayarak malzemeye ilâve edin. Bir bardak su koyarak 40-50 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


KALAMAR YAHNİSİ

Oya'nın tarifi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2009
Mesajlar: 27
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc35591
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009
3,071 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg dilimlemiş kalamar
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 adet taze soğan
3 adet domates
1,5 su bardağı balık suyu ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1 dilim bayat ekmek içi
Limonsuyu

Soğanları İncecik kıyın. Tencerede kızdırdığınız yarım su bardağı zeytinyağına ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş ve önceden yarı yarıya haşlanmış kalamarları ilave edin. 1-2 dakika karıştırarak, pişirin. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun kesilmiş domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş ekmek içini de ekleyin. Karıştırarak, pişirmeye devam edin. Bir buçuk su bardağı balık ya da tavuk ilave edin. Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kalamarlar yumuşayana dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra kalamarların üzerine limonsuyu gezdirerek, servis yapın.


Kalamarlı Yahni

yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc66883
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,976 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg halka kalamar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
10-12 adet mantar
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyılmış biber ve kalamar eklenir. 10 dakika sonra iri doğranmış mantar atılır. 5 dakika sonra rende domates, tuz eklenir. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. (Hiç su konmaz.)


Kalamar Yahni

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92413
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
1,893 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg halka kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet sivri biber
2 adet küp doğranmış domates
4 diş sarımsak
4-5 adet tane karabiber, tuz
1 çay bardağı su

Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin. İçine domates, sarmısak, tane karabiber, tuz ilave edin. En son kalamar ve suyunu kattıktan sonra, kısık ateşte kalamar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kalamar Yahni

mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc99248
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
1,917 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr kalamar
3 adet kabukları soyulmuş domates
3 adet büyük boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze mercanköşk
1 adet defne yaprağı
Tuz
100 gr margarin

Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
Genişçe bir tavaya sana margarini koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.






Kalamar Yahni Tarifleri Tekir Tarifleri



(6 adet Kalamar Yahni 306,746 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort