Kalamar 250 gr
Kuru Ekmek kırıntıları 150 gr
Yumurta 100 gr (2 adet)
Un 100 gr
Bitkisel yağ 700 ml
Kalamarları halka olarak doğrayın. Ayrı kapta yumurtayı çırpın. Kesilen kalamar halkasını önce una, sonra yumurtaya ve ekmek kırıntısına batırın. Bu şekilde hazırlanan kalamarları çok fonksiyonlu pişiricinin kızartma sepetine tek tabaka olarak koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yağ dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK sıcaklığı 170°С, pişirme süresini 11 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Programın bitmesinden 10 dk. önce kızartma sepetini yerleştirin. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır kalamarları tabağa koyun ve yeni tabaka kalamarları pişirmeye başlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc17040
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
8,327 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kalamar
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.