İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
500 g kalamar
 
1 limonun suyu
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1/2 tatlı kaşığı karbonat
 
4 tatlı kaşığı soya sosu
 
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kalamarlar ayıklanır, temizlenir ve yumuşatılır.
 
Kalamar dışındaki tüm malzeme bir kasede iyice çırpılarak 3-4 kaşığı bir kenara ayrılır; geri kalanı kalamarların üzerine dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az yarım saat bekletilir.
 
Sostan alınan kalamarlar ızgarada ya da mangalda üzeri ara sıra sosla ıslatılarak pişirilir.
 
İstenirse 3-4 kaşık sos ızgara kalamarın üzerine gezdirilerek sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 |