| 
 
 
 | 
Kalamar Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145974 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2019 
747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7-8 adet orta boy kalamar
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı pirinç
 
1 demet dereotu
 
1 yemek kaşığı kuru kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 adet limonun suyu
 
 
Öncelikle temizlenmiş kalamarları yıkayın ve süzgeçte bekletin. Öte yandan derin bir tavaya zeytinyağının yarısı aktarın ve orta ısıdaki ocağın üzerine oturtun. Yağ kızmaya başladığında çok ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar sararmaya başladığında fıstık ve üzümü ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun. Sonra da iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri katarak kavurma işlemine devam edin. 3-4 dakika sonra ocaktan alın. Bu sefer de içine tüm baharatlar, tuz ve şekeri ekleyin. Çok ince kıyılmış dereotuyla karıştırarak soğumaya bırakın. Bir taraftan da kalamarları hazır edin. Her bir kalamar kesesinin, torbasının içine 2 yemek kaşığı kadar pirinçli harçtan koyarak ağız kısmını kürdanla kapatın ya da iğne iplikle dikin. Kalamar dolmalarını tencereye yan yana dizin. Üzerlerine yarım su bardağı zeytinyağı, su ve limon suyu gezdirin. Orta ısıdaki ocağın üzerinde en az 35-40 dakika, kalamarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161899 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2021 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Baby kalamar
 
Keçi peyniri
 
Tuzsuz lor peyniri
 
Taze kekik
 
Domates
 
Yeşil sivri biber
 
Taze yeşil soğan
 
Zeytinyağı
 
Sarımsak
 
Tuz
 
Toz seker
 
Taze tarhun otu
 
Beyaz sirke
 
 
Balıkçıdan aldığınız temizlenmiş, doğranmamış kalamarları yıkayın, terbiye için karbonat, toz şeker ve bir adet limon suyunu çukur bir kapta karıştırın, kalamarları ekleyip harmanlayın, hafif ovun.
 
Mümkünse kalamarları bir gece buzdolabında bekletin veya üç saat buzdolabında ağzı kapalı bir kapta dinlendirin.
 
Domatesi küp şeklinde doğrayın, maydanozları ince kıyın. Sonra az zeytinyağı, karabiber ve tuz katıp karıştırın.
 
Kalamarları kabından alın, bacak kısımlarını kesin, yıkayıp kurulayın, geriye kalan dolmalık biber biçimindeki kalamarların içini, hazırladığınız peynirli, domatesli malzeme ile eşit paylaştırarak doldurun.
 
Kalamar dolmasının ağız kısmını kürdan ile kapatın.
 
Kalamar dolmaları üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp iyice ısınmış ızgarada arkalı önlü pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167539 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kalamar
 
3-4 kök ıspanak
 
2 adet arpacık soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı Ezine peyniri ya da kaşar peyniri
 
2-3 diş sarımsak
 
1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı
 
Yarım demet dereotu
 
Marine için:
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
2 çay kaşığı karbonat
 
 
Kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.
 
Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.
 
Derisini çıkardığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
 
Sütü bir kaseye alıp içine şeker ve karbonatı ilave edin ve karıştırın.
 
Kalamarları bu karışımda en az 3 saat hatta mümkünse 1 gün bekletin.
 
İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.
 
Ispanakları ve dereotunu da doğrayın.
 
Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
 
Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin.
 
Ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.
 
Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın.
 
İçine hazırladığınız ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.
 
Dolmaları varsa ızgarada yoksa çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.
 
Dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Dolma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170362 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023 
435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Eski Kaşar 50 Gram
 
Çam Fıstığı 2 Çay Kaşığı
 
Dereotu 1 Tutam
 
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Kalamar 4 Adet
 
Kültür Mantarı 80 Gram
 
Sarımsak 2 Diş
 
Kapari Çiçegi 20 Adet
 
 
Kalamarları temizledikten sonra bol su ile durulayın.bir kenarda bekletin.
 
Çam fıstıklarını ezerek ufalayın.kapari çiçeği ve mantarla karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun.
 
Kalamarların ağzını kürdanla kapatın, çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki tarafını pişirin.
 
Ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve ezilmiş tereyağını koyun, iki dakika çevirip kalamarların üzerine dökün.
 
Önceden ısıtılmış fırında 3 dakika pişirin, fırından çıkarıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184603 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2025 
86 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şekerli-sodalı suda köpürene dek yoğrulan (yumuşaması için) kalamar tüplerinin içine doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve pulbiber karışımından koyun.
 
Kalamarların ağzını kürdanla tutturup ızgarada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185322 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2025 
73 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy tüp kalamar (temizlenmiş)
 
1 küçük kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 adet domates (küçük doğranmış)
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 adet limonun suyu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı ve sarımsağı kavurun.
 
Domatesi ilave edin, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
 
Ekmek içini, tuzu, baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
 
Harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
 
Hazırladığınız iç harcı kaşıkla kalamarların içine doldurun.
 
Açık kalan ağız kısmını kürdanla kapatın.
 
Kalamarları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
 
Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |