|
|
Kakaolu Rulo Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176720
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilin
Bir tutam tuz
İç Harcı İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
125 gram tereyağı
Kaplamak İçin:
Pudra şekeri
Çilek, çikolata parçaları
Fırını 180 dereceye ısıtılır. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi hazırlanır.
Hamur için; yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
Üzerine elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eklenip spatula ile karıştırılır.
Hazırlanan hamur fırın tepsisine dökülür, önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak hamur yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır ve soğuması için bekletilir.
İç harç için; süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırarak pişirilir.
Kaynayan karışıma tereyağı eklenir ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Vanilin eklenip ocaktan alınır.
Soğuyan hamura, iç harç sürülür ve tekrar rulo şeklinde sarılır.
Servis tabağına alınır, üzeri pudra şekeri, çikolata veya çilek ile süslenir. Ardından pasta dilimlenerek servise hazır hale gelir.
|
Kakaolu Rulo Pasta |
|
bıçkın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124922
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017
666 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 çorba kaşığı kakao
50 gr. eritilmiş margarin
Kreması:
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
Kremanın yapılışı;
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca, bir iki kez karıştırıp, vanilya ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
Pandispanya nın hazırlanışı;
Yumurta ile şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180 derece fırında pişirin.
Kekimiz fırından çıktıktan sonra çok soğumadan ılıkken kremayı üzerine döküp rulo yapıyoruz.
Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra kesip servis yapabilirsiniz.
|
Kakaolu Rulo Pasta |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74504
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2012
2,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
200 gram bitter çikolata
Bir yumurtanın sarısını beyazından ayırıp, beyazını büyük bir kabın içine koyalım.
Diğer yumurtayı, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, tozşekeri ve alabildiğince unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, üzerine nemli bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirelim.
Çikolatayı benmari usulü eritelim.
Fındıkları da irice dövelim.
Hamurun üçünü de dikdörtgen şeklinde ve 1 cm. kalınlığında açalım.
Üzerine erimiş çikolata sürüp, bolca kıyılmış fındık serpiştirelim.
Bu üç hamuru da üst üste koyup, sigara böreği gibi saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını 1 kaşık sıvıyağ ile çırpıp, üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 170°C'li fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca kalan erimiş çikolatayı üzerine yayıp, kıyılmış fındık ile süsledikten sonra soğumasını bekleyelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
|
|
Kakaolu Rulo Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|