|
Kakaolu Pasta |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64886
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, hafif erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı dökün.
Fotoğraf "lapa" tarafından gönderildi. 26.08.2014
|
Kakaolu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161227
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2021
511 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı+2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
2 su bardağı+2 kahve fincanı benmari usulü eritilmiş margarin
2 su bardağı+6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Çikolatalı krema için:
1 su bardağı krema
200 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Süslemek için:
Çilek
Hazır çikolata ruloları
Öncelikle çikolatalı kremayı hazırlayın. Bunun için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçaladığınız çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya ilave edip, mikserin hızlı devriyle çırpın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Kek için yumurta ve tozşekeri mikserle çırpıp, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyin. İçinden 2 su bardağı+2 kahve fincanı karışımı alıp buzdolabında dinlendirin. Eritilmiş margarini, unla birlikte yumurtalı karışıma ilave edin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdanla kontrol ederek pişirin. Kek ılıkken, buzdolabından aldığınız diğer karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Kek soğuyunca enlemesine 2 veya 3'e bölün. Kek parçalarını sütle ıslatın. Aralarına ve üzerine bir gece önceden hazırladığınız kremayı sürün. Çikolata ruloları ve çilekle süsleyip servis yapın.
Not: Dilediğiniz kat miktarına göre aynı işlemi tekrarlayarak çok katlı pasta da hazırlayabilirsiniz.
|
Kakaolu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161330
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kakaolu hazır 2'li pandispanya
1 paket krem şanti
1 paket vanilyalı puding
1 paket kakao
6 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması
12 çorba kaşığı portakal suyu
6 çorba kaşığı nescafe
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı ufalanmış ceviz
Üzeri için:
5 adet
Granül çikolata
Krema için krem şanti, puding, kakao, 3 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması, 6 çorba kaşığı portakal suyu, 4 çorba kaşığı nescafe, 2 su bardağı sütü mikserle iyice çırpın. Kekik ıslatmak için kalan 3 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması, 6 çorba kaşığı portakal suyu, 2 çorba kaşığı nescafe, 1 su bardağı süt, su ve toz şekeri tavada karıştırarak ısıtın. 2 kat keki bu karışımla ıslatın. Arasına krema sürün. İkinci kekin üzerine de krema sürün. Üzerine top çikolata yerleştirin. Granül çikolata serpiştirip, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Kakaolu Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168533
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2022
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
Dolgu için:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu bir çırpma kalıbına alın. Üzerine pandispanya unu ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. Kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin, kalan hamuru kalıba alın ve aynı şekilde pişirin. Süre sonunda fırından alın ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyaların her ikisini de enlemesine ikiye keserek 4 parça pandispanya elde edin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katlardan birini ters çevirerek servis tabağına alın. Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına alın. Servis tabağındaki pandispanyayı sütün 1/4'ü ile ıslatın. Üzerine toplar şeklinde krema sıkarak kaplayın. 1 yemek kaşığı çikolata parçaları serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine koyun. Aynı işlemi tekrarlayarak pandispanyaları üs üste koyun. En üste sadece krema sıkın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda pastanızın üzerine kakao serpin. Çikolata parçaları ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|