| 
 
 
 | 
Kakaolu Pasta Kreması | 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58551 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
66,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurtanın sarısı
 
2 çorba kaşığı kakao
 
2,5 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Bütün malzemeyi soğuk sütle karıştırarak yavaş ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten indirilir, yarım paket margarin içine atılır. Kendi halinde arada karıştırarak eritilir. Bir çay kaşığı vanilya ilave edilir. Biraz ılıyınca pasta kaplaması ya da ara katı kreması olarak kullanılır.
  
 | 
KAKAOLU PASTA KREMİ | 
  | 
muhsin76 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2011 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65935 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
80 gr. un (3 çorba kaşığı)
 
180 gr. tozşeker (7 çorba kasığı)
 
50 gr. kakao (3 çorba kaşığı)
 
Yarım litre süt veya 450 gr. su (2 su bardağı)
 
Limon kabuğu rendesi
 
Vanilya
 
 
Bir tencereye 3 yumurta, 80 gr. unu, 180 gr. tozşekeri, 50 gr. kakaoyu koyunuz.
 
Yarım litre sütü azar azar ilâve ederek karışımı eziniz.
 
Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız. (Fazla kaynatmayınız, kokusu ve lezzeti değişir.)
 
Ateşten alıp, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilâve ediniz.
 
Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.
 
 
Not: Bu krem, pastaları süslemek ve pastaları, kekleri ortadan 2'ye ve 3'e keserek aralarına sürmek için kullanılan bir kremdir.
  
 | 
Kakaolu Pastacı Kreması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96848 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2014 
1,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
5 g vanilya
 
150 g toz şeker
 
150 g Margarin
 
2-3 yemek kaşığı kakao
 
65 g un
 
 
Sütü kaynatınız.
 
Krema tenceresinde yumurta, toz şeker, kakao ve unu iyice karıştırınız.
 
Bu karışıma sütü ilave ediniz.
 
Çırpma teli ile karıştırınız.
 
Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
 
Piştikten sonra vanilyayı ve margarini ilave ediniz.
 
Kremanız oda ısısında soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırınız.
 
Soğuyan kremanızı kapaklı saklama kabına alarak buzdolabına koyunuz.
 
Kremayı kullanacağınız zaman el mikseri ile karıştırdıktan sonra kullanınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |