| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kakaolu Kare Kek Tarifleri Soslu Kek Tarifleri
| 
 |  
| Kakaolu Kare Kek |  
|  | Nurpare Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Ankara-Maltepe
 | Kısa URL: https://ml.md/lc13376 Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
 2,699 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler:
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı pudra şekeri
 1 küçük paket çikolata
 1 paket vanilya
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 2 dolu çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı kakao
 2 su bardağı un
 Üzeri için:
 1 su bardağı süt
 1 küçük paket çikolata
 1 tatlı kaşığı nişasta
 1 çay bardağı şeker
 1 çorba kaşığı kakao
 
 Yapımı:
 Çukur bir kapta yumurta şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine yakmadan çikolata ile eritilmiş tereyağı, kakao, vanilya, un ve kabartma tozu eklenir, kısa süre karıştırılır. Karışım kare, yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Kek fırından çıkarılır, soğurken üst malzeme küçük bir tencereye konur, kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Kek üzerine dökülür. 10 dakika sonra kare kare keserek servise sunulabilir.
 
 
 ML® Kağıtta Kakaolu Kek için tıklayın
 
 
 
 |  
| Kakaolu Kare Dilim Kek |  
|  | oya özmen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142213 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2019
 1,199 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 170 gram tereyağı
 1,5 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta
 1 su bardağı un
 50 gram kakao
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
 Üzeri için:
 10-12 adet bitter ya da sütlü madlen çikolata
 
 Derin bir kabın içinde, oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı ve toz şekeri bir çatalla ya da mikserin düşük devriyle iyice çırpın. Katı bir krema kıvamına getirin. Üzerine sırasıyla yumurtaları kırıp, un ve kakaoyu ekleyin. Yine sürekli karıştırmaya devam ederken, kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyin.
 Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırına dayanıklı kenarları 2-3 parmak yüksekliğinde, küçük boy kare bir kalıbın içini bir güzel yağlayın. Koyu kıvamlı kek hamurunuzu boşaltıp yayın. Fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirin. Bu arada çikolataları da hazır bekletin.
 Pişen kekinizi hemen fırından çıkarıp, hiç vakit geçirmeden ince çikolataları sıcak kekin üzerine yerleştirip, tekrar fırına verin. Yaklaşık 5 dakika fırınlayıp, çikolataların erimesinin ardından fırından çıkarın. Soğumasını bekleyip, kare kare kesip servise sunun.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |