| 
 
 
 | 
Kakaolu bisküvili pasta | 
  | 
Beste 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17072 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007 
10,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kakaolu bisküvi, 
 
2 adet yumurtanın sarısı, 
 
2 su bardağı süt, 
 
1 su bardağı şeker, 
 
1 adet portakal veya 2 adet limonun suyu, 
 
1 adet portakal veya limon kabuğu, 
 
1 çorba kaşığı margarin, 
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
 
Bisküvileri toz haline getirin. Bir tencerenin içine yumurta sarısı, şeker, portakal veya limonun suyu, nişasta, süt ve rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu ilave edip çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene dek karıştırarak pişirin.
 
Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyin ve tekrar karıştırın. 1 su bardağı kadarını ayırın.
 
Kalanın içine toz haline gelmiş bisküvileri karıştırarak ekleyin.
 
Çukur bir kabın içine yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkarttığınız pastayı ters çevirip, üzerine daha önce ayrılan kremayı sürün ve bir süre daha buzdolabında bekletin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Cemo" tarafından gönderildi. 27.07.2014
  
 | 
Kakaolu Bisküvi Pastası | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68588 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011 
4,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krem şanti
 
2 su bardağı süt
 
2 çay kaşığı kakao
 
2 paket kakaolu bisküvi
 
150 gr fındık
 
 
Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.
  
 | 
Kakaolu Bisküvili Pasta | 
  | 
bahar07 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73052 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket pötibör bisküvi
 
4 çorba kaşığı kakao
 
120 gram eritilmiş tereyağı
 
1 ,5 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 portakalın kabuğunun rendesi
 
 
Bisküvileri ince toz haline getirin. Üzerine süt ve erimiş tereyağını ekleyip yumuşatın. Kakaoyu da pudraşekeri, portakalın rendelenmiş kabuğu ve kıyılmış cevizle beraber ilave ederek elinizle yoğurun. Bu harcı dikdörtgen bir kek kalıbının içine koyup buzdolabında 2 saat kadar bekletip daha sonra servis tabağına ters çevirip servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |