|
Kahveli Parfe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178425
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
2 paket granül kahve
1 kase meyve (dilediğiniz meyvelerden)
80 gram çikolata
2 paket bisküvi
Toz krem şantileri, kahveyi ve sütü mikser ile çırpın.
Kremanın iyice kıvam almasını sağlayın.
Bisküvi, meyve ve çikolata parçaları ilave ederek karıştırın.
Yağlı kağıt ya da streç ile sardığınız kalıbınıza harcı aktarın.
Her yere eşit gelecek şekilde güzelce yayın.
Buzdolabında mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 2 gece buzlukta dondurun.
Çıkarıp oda sıcaklığında 10 dakika bıraktıktan sonra dilimleyin ve servis edin.
|
Kahveli Parfe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169944
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı çözünebilir kahve
200 g kakaolu petit beurre bisküvi (ufalanmış)
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
Kalıp:
Derin metal kap (16 cm)
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve kahveyi ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp ufalanmış kakaolu bisküvileri ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bisküvili puding ile karıştırın ve hazırladığınız kaba boşaltın. Üzerini düzeltip kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve donuncaya kadar yaklaşık 6-8 saat bekletin.
Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sos döküp yıldız şeklindeki pasta süsü ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Kahveli Parfe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166215
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
2 paket krem şanti
Sosu için;
150 gram bitter çikolata
150 ml krema
15 yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı fındık (İsteğe göre)
Kahveyi sütün içinde eritin.
Krem şantiyi bir karıştırma kabına alın ve kahveli soğuk sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın.
Bisküvileri küçük parçalara bölüp krem şantiye ilave edin.
Fındıkları da iri parçalar halinde ufaladıktan sonra baton bir kalıba streç film serin ve karışımı içine doldurun. Dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Sosu için kremayı ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın.
Dondurucudan çıkardığınız parfeyi kalıbı ters çevirerek çıkartın.
Üzerine çikolata sosu gezdirin ve soğuk servis edin.
|
Kahveli Parfe |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156256
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir paket yulaflı bisküvi
1 bardak fındık
1 adet yumurta
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
5 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı granül kahve
Servisi için:
1 adet Türk kahvesi
Bisküvileri küçük parçalara ayırın. Fındık içini bir mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin. Bu arada yarım su bardağı kadar soğuk sütle granül kahveyi karıştırıp ayrı bir kenarda bekletin. Toz krem şanti ve 1 bardak soğuk sütü derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra da buzdolabında bekletin.
Cam bir kaseye aldığınız yumurta ve toz şekeri kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü karıştırarak çırpın. Ancak bu noktada cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin. Şekerli çırpılmış yumurtayı soğuması için ayrı bir cam kaseye aktarın. Ufalanmış bisküvi ve ince çekilmiş fındık içini ekleyin.
Sütle karıştırılmış granül kahve ve buzdolabında bekleyen çırpılmış krem şantiyi katın. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi yavaşça karıştırın. Porsiyonluk kalıpların iç kısımlarını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara boşaltıp üzerlerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin. Daha sonra parfeleri kalıplardan çıkararak tabaklara koyun. Üzerini arzuya göre kahve ile süsleyin.
|
Kahveli Parfe |
|
çark
Aşçı
Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151611
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
475 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram yulaflı bisküvi
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı granül kahve
100 gram fındık içi
Üzeri için:
Çikolata sos
Bisküvileri ve fındık içini bir mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin.
Yarım su bardağı kadar soğuk sütle granül kahveyi karıştırıp ayrı bir kenarda bekletin.
Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın.
Mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.
Temiz bir mutfak havlusunu rulo şeklinde sarıp iki ucunu birleştirin ve bir tencerenin ortasına yerleştirin.
Tencerenin içine az miktarda sıcak su doldurun.
Cam bir kaseye aldığınız yumurta ve toz şekeri tencerenin üzerine oturtun.
Sıcak suyun seviyesinin kasenin tabanının hizasından yüksek olmamasına dikkat edin.
Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyene kadar çırptıktan sonra soğuması için ayrı bir cam kaseye aktarın.
Ardından bisküvi ve fındık içini ekleyin.
Sütle karıştırılmış granül kahve ve buzdolabında bekleyen krem şantiyi katın.
Bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın.
Kek kalıbının iç kısmını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba boşaltıp üzerini de streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin.
Derin dondurucudan çıkardığınız parfeleri kısa bir süre oda ısısında bekletin.
Ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Üzerini çikolata sos ile süsleyin.
|
Kahveli Parfe |
|
seb-i yelda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128498
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017
1,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1.5 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Yarım su bardağı fındık içi
15 yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı instant kahve
Sos için:
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Sütü büyük bir kaseye alın. Kahveyi ekleyip eritin. Krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Bisküvileri küçük parçalar şeklinde kırıp krem şantiye ekleyin. Ortadan ikiye kesilmiş fındıkları karışıma ilave ederek karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba streç folyo yayın ve karışımı içine doldurun. Parfeyi derin dondurucuda 2 saat bekletin. Kremayı tavaya alıp kaynatmadan ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek parfeyi servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosunu ekleyip servis yapın.
|
Kahveli Parfe |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128256
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
1,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1.5 su bardağı süt
2 paket kremşanti
Yarım su bardağı fındık
15 yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı kahve
Sos için:
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Kahveyi sütün içinde eritin. Kremşantiyi karıştırma kabına alın. Kahveli soğuk sütü ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri küçük parçalara bölüp kremşantiye ekleyin. Fındıkları ortadan ikiye kesin ve karışıma ilave edip karıştırın. Baton bir kalıba streç film serin ve karışımı içine doldurun. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Sosu için kremayı kaynatmadan ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek parfeyi çıkartın. Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın.
|
Kahveli Parfe |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87656
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
SOSU;
1 Bardak süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 Paket kırılmış kakaolu bisküvi
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 adet küçük dilimlenmiş elma
7-8 adet kayısı
1 su bardağı ceviz veya fındık
1 paket kakaolu krem şanti
2 yumurta akı
Vanilya
2 Yumurta akı önce az tuz daha sonra 2 yemek kaşığı şekerle çırpılır köpürtülmüş krem şantiye eklenir karıştırılır diğer malzemerle beraber karıştırılarak kalıba sıkıca bastırılır, 1 gün dondurucuda bekletilir, sos malzemesi pişirilir soğuyunca soğuk parfenin üzerine gezdirilir, soğuk servis yapılır.
|
Kahveli parfe |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16829
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
300 gr. krema
8 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı nescafe
Yumurtaları ve şekeri bir tencereye alalım. Tencereyi çok hafif bir ateşin üzerine oturtalım. Hiç ara vermeden 15 dakika çırpalım. Yumurta aklan kanlaştıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alalım. Soğumaya bırakalım. Kremayı, 8 çorba kaşığı pudraşekerini ve 2 çorba kaşığı nescafeyi ayrı bir tencereye alalım. Boza gibi koyu bir kıvama gelene dek çırpalım. Koyulaştığı an çırpmayı bırakalım. Kahveli kremayı ve yumurta aklarım tahta bir spatül üe iyice özleşene dek karıştır alım. istediğimiz şeküde bir kalıba dolduralım. Buzlukta 3 saat bekletelim. Buzluktan çıkardıktan sonra parfeyi kalıbın kenarlarından bir bıçak yardımıyla ayıralım. Ilık suya batırılmış bir bezle kalıbın altını silelim. Parfeyi bü süre buzlukta bekletilmiş servis tabağına ters yüz edelim. Dilimleyerek, servis yapalım. Afiyet olsun.
|
Kahveli Parfe |
|
Erdinç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2005
Mesajlar: 35 Şehir: Gemlik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4475
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagindan biraz fazla Sivi Krem Santi - Süt Kremasi
1 su bardagindan biraz fazla Tam Yagli Yoğurt
4 çay kasigi nescafe
1 çorba kasigi sicak su
Yarim su bardagi pudra sekeri
Süslemek için:
1,5 çorba kasigi rendelenmis fistik
8-10 tane kavrulmus badem
1 tutam kuru üzüm
1 litre hacminde derin ve çukur bir kaseyi hafifçe sivi yagla yaglayin.
Baska bir kapta Sivi Krem Santi- Süt Kremasi ve yogurdu el mikserinin en düsük hizinda karistirin. Nescafeyi sicak suyla karistirin. Erimis kahve ve pudra sekerini yoğurtlu krema karisimina kasik kullanarak yavasça yedirin. Karisimi önceden yaglanmis kaseye bosaltin ve katilasana dek buzlukta dondurun. Donmus parfeyi servis yapmadan 45 dakika önce buzluktan buzdolabina geçirin. Daha sonra çukur kaseyi düz bir servis tabaginin üzerine ters çevirin. Parfeyi istediginiz sekilde süsledikten sonra buzlukta 15 dakika daha bekletip servis yapin.
Not: Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmis kahveler kullanilmamalidir. Tatlinizi düz servis tabagina geçirmekte zorluk çekerseniz, kasenizi sicak su dolu bir kabin içine daldirip çikarin. Böylece parfenin kenarlari eriyip kaptan kolayca ayrilacaktir.
|
|