Kısa URL: https://ml.md/lc84261
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
1,941 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
2,5 Çay Fincanı un
1 Çay Fincanı mantolamak için pudra şekeri
3 Yemek Kaşığı yeşil fıstık
2 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
4 Yemek Kaşığı pudra şekeri
1,5 Yemek Kaşığı granül kahve
Karıştırma kabına unu sanayı yumurtaları pudra şekerini yeşil fıstığı granül kahveyi kabartma tozunu alıp yoğuralım yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim 180 derecede pişirelim ılınınca pudra şekeri serpip servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc78102
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2012
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
1 Yemek Kaşığı nescafe
3 Su Bardağı un
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
5 Yemek Kaşığı hindistancevizi
3 Yemek Kaşığı süt
5 Yemek Kaşığı üzeri için şamfıstığı
4 Yemek Kaşığı pudra şekeri
3 Yemek Kaşığı süt
3 yemek kaşığı süt, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı neskafeyi eriyene kadar bir kasede karıştırın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırarak ayrı ayrı kaplara koyun. Hamurun hazırlanması için, oda sıcaklığında yumuşamış margarin sütlü neskafe ve yumurta sarılarını derin bir yoğurma kabına aktarıp yoğurun. Bir taraftan yoğurmaya devam ederken, bir taraftan da kabartma tozu ve un ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Hamurdan vişne tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını önce yumurta akına, sonra çrkilmiş şamfıstığına bulayın. Bir kısmını da hindistan cevizi tozuna batırabilirsiniz. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirip çıkarın. Soğuyunca servise sunun.
Fotoğraf "kuru soğan" tarafından gönderildi. 21.07.2018