Kısa URL: https://ml.md/lc177202
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt.
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için için:
1 yemek kaşığı çörekotu
1 adet yumurta sarısı
İçi için:
1 adet kapya biber
100 gram kaşar peyniri
50 gram sucuk
Un ve kabartma tozu hariç tutularak diğer malzemeler karıştırılır.
Devamında kabartma tozu eklenir.
Ardından azar azar un ilave edilir.
Sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Akabinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve el ile bastırılarak açılır.
Ardından malzemeler minik minik doğranır ve iç kısmına yerleştirilir.
Sonra yarım ay şeklinde kapatılır ve bir çatal yardımıyla minik dokunuşlar yapılarak kenarların birleşmesi sağlanır.
Devamında üzeri için yumurtanın sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirilir.
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta akı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1 yemek kaşığı tuz
Arası için:
Beyaz peynir
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarılarını ayırdığınız yumurta aklarını yoğurma kabına alın. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alın ve karıştırın.
Unu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra yoğurma işlemine başlayın. Üzerini streçleyin ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serpilmiş tezgaha alın. Hamurun havasının çıkması için iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra hamuru bezelere ayırın. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletin, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elinizle poğaça şeklini verin. Biz peynir kullandık siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tüm poğaçalar hazır olduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Poğaçaları tepside de mayalandırın. 45 dakika yeterli olacaktır. Ayırdığınız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.
Son olarak çörekotu ve susam serperek ısıttığınız fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Pişen poğaçaları fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra kahvaltıya servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc177997
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5-4 su bardağı un
Üst Kısmı için:
1 yemek kaşığı çörekotu
1 adet yumurta sarısı
İçi için:
1 adet kapya biber
50 gram sucuk
100 gram kaşar peyniri
Kabartma tozu ve un hariç tutulur, diğer malzemeler karıştırılır.
Ardından kabartma tozu ilave edilir.
Sonra azar azar un eklenir.
Devamında ele yapışmayan ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak el ile bastırılarak açılır.
Sonra malzemeler küçük küçük doğranarak iç kısmına yerleştirilir.
Devamında yarım ay şeklinde kapatılır ve bir çatal ile minik dokunuşlar yapılarak kenar kısımlarının birleşmesi sağlanır.
Ardından üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
Devamında 180 derece önceden ısıtılmış olan fırında üst kısmı kızarana kadar pişirilir (ortalama 25-30 dakika).