Tart hamuru için:
340 gram un
170 gram tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 adet yumurta
½ gram tuz
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
170 gram jambon
4-5 yemek kaşığı krema
50 gram lor peyniri
6-7 adet mantar
1 adet kırmızı kapya biberi
Taze kekik yaprağı
Tuz
Karabiber
Un, tuz ve tereyağını ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Eğer hamur kendini toparlamazsa suyu ilave edin. Hamuru streçe sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Jambonları soteleyin. Ayrı bir tavada biber ve mantarları soteleyin. 2 yemek kaşığı krema, kekik, tuz, karabiber ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Tart hamurunu kullanacağınız tart kalıbından biraz daha büyük bir şekilde açın ve hamuru kalıba yerleştirin. Çatalla delin ve sırasıyla jambon, mantar biber harcı, krema, 2 yumurta, lor peyniri ve krema koyup 180 derecede 30-40 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
|