Kısa URL: https://ml.md/lc138606
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2018
636 defa indirildi / yazdırıldı
5-6 yaprak kurutulmuş domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr buğday unu
1 paket Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı (Beyaz ekmekler için)
1 çay kaşığı tuz
50 gr siyah zeytin
30 gr yeşil zeytin
100 gr süzme peynir
Kurutulmuş domates yaprakları çok kuru ise kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra küçük küçük doğrayın.
Zeytinleri de irice doğrayın.
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp kaşıkla iyice karıştırın. Zeytinyağını, zeytinleri, kurutulmuş domates parçalarını ve çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ilave edin.
Ölçülü suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 45 dakika mayalandırmaya bırakın.
Süre sonunda hamuru bir kez daha yoğurun. Hamuru yağlanmış, dikdörtgen bir kek kalıbına elinizle bastırarak her tarafına eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Üzerini örtüp tekrar mayalanması için 45 dakika daha bekletin.
Fırının alt rafına su olan bir metal kase yerleştirin ve fırını 210 dereceye ayarlayın.
Ekmek hamurunu fırına yerleştirin. 10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürün. 30-40 dakika daha pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc121510
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2016
905 defa indirildi / yazdırıldı
500 g un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket Pakmaya Instant Maya (10 g)
350 ml ılık su
1 kase dilimlenmiş siyah zeytin
1 kase kurutulmuş domates
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın; tuz, şeker, maya, zeytinyağı ve ılık suyu ilave edin.
Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun, Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün.
Oda ısısında kabarması için 1 saat kadar bekletin.
Hamuru yeterince mayalandırdıktan sonra (iki misli kaynaması gerekiyor) un serpilmiş tezgahın üzerinde tekrar yoğurun.
Dilimlenip suyu süzdürülmüş siyah zeytin ile küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ilave edip 1-2 dk daha yoğurun.
Elde etmiş olduğunuz ekmek hamurunu küçük kalıplara sığacak şekilde eşit parçalara ayırın.
Yağlanmış bu kalıplara hamurları yerleştirin.
Oda ısısında 30 dk daha bekletin ve 220°Cde önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.