|
Kahvaltılık Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170337
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış zeytin
2 yemek kaşığı kadar beyaz peynir
Aldığı kadar un
Yumurta, sıvı yağ, tereyağı ve yoğurdu geniş bir kapta iyice karıştırın.
Baharatları, kabartma tozunu ve azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
En son zeytin ve peyniri ilave edip tekrar yoğurdun. Yaklaşık 30 cm çapında bir tepsiye hamuru yayın.
İsterseniz bu aşamada pizza dilimi gibi dilimleyebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc138003
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
928 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
1,5 - 2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema, azar azar eklenecek
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
Tuz
1 adet yumurta sarısı, üzerine
Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Kahvaltılık Çörekler |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128592
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 paket Çemensiz Pastırma
335 gram sade Kek-Un
90 gram Tereyağı
2 adet yumurta
20 gram ince rendelenmiş parmesan
1 dal taze soğan
250 ml Süt
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş parmesan
Pastırmaları küp küp kesip çıtır olana dek az yağ ile kızartın.
Unu eledikten sonra içine tereyağı ekleyip, elle birbirine karışmasını sağlayın.
Tüm kuru malzemeyi ekleyerek biraz karıştırın.
Süt ile karışımınızı yumuşak yapışkan bir hamura dönüşene dek karıştırmaya devam edin.
Hamurunuzu unlanmış tezgaha alarak yoğurmaya başlayın.
Azar azar un ekleyerek, hamur kıvamını aldığında, eliniz ile yaklaşık 2 cm kalınlığında yayın.
5 cm çapında keseceğiniz yuvarlakların üzerine biraz süt sürüp, peynir serpiştirin.
200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakikada pişirin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc102299
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014
1,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı kadar un
1 adet limon
Kızartmak için sıvı yağ
Derin bir kabın içine yoğurdu koyun. Üzerine unu, tuzu, karbonatı ve limon suyunu döküp yeterli miktarda unla yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika kadar demlendirin. Unlanmış zeminde hamuru açıp şekillice kesip bol yağın içinde kızartıp kahvaltı sofrasında ikram edin.
|
Kahvaltılık Çörek |
|
potasyum
Aşçı
Kayıt: 03.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc101480
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2014
2,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için:
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
100 gram ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
Hamuru yoğurmak için yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Kalanını kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürtün. Yoğurdun içine dökün. Sıvı yağı, yoğurdu tuzu, kabartma tozunu ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. İçine de ceviz, haşhaş, sıvı yağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İstenirse susam da serpilebilir. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak kahvaltılarda ikram edin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
Gül Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc94416
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
İçi için:
50 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peynir
Derin bir kabın içine unu, mayayı, mahlep ve tuzu koyup harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura istediğiniz büyüklüğünde şekil verin ve tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Pişen çörekleri ortadan ikiye bölüp yağsız tavada ekmek kızartır gibi kızartın, yanında peynirlerle ikram edin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91723
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
190 gr margarin
1 kutu krema
Fırını 180 c ayarlayın.
Kuru malzemelerin hepsini bir kaba alın.Üzerine margarini ekleyip iki elinizle hamur kum gibi olana kadar ovalayın. Daha sonra kremayı ekleyip hamur kendini toplayana kadar yoğurun.(Çok fazla yoğurmamaya dikkat ediyoruz). Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla 1-2 cm kalınlığında açın.Bir bardak veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak parçalar kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc86108
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2013
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gram maya
1 kahve fincanı tozşeker
1/2 çorba kaşığı tuz
2,5 kahve fincanı su
100 gram krema
1 çay kaşığı limon suyu
4,5 su bardağı un (450 gram)
250 gram böreklik margarin
Un ve yağ hariç diğer malzemeleri çukur bir kaba koyup, 2 dakika mayanın erimesi için karıştırınız, unu ilâve edip fazla yoğurmadan hamur yapınız. Kalın bir bezin arasına koyup 20-25 dakika mayalandırınız. Sonra hamuru, elinizin tabanıyla bastırarak yoğurur gibi 1-2 dakika ezip hafif yassıltarak 20-25 santim boyunda uzatınız. Karşılıklı iki ucunu birbirlerinin üzerine kapatıp tekrar bezin arasına koyarak 20-25 dakika daha mayalandırıp tekrar mayasını kırınız. Bezin arasına koyarak 20-25 dakika mayalanması için bekletiniz. (Mayalı herhangi bir hamuru bu şekilde ezmeye veya yoğurmaya, mayasını kırmak denir.) Yukarıda beklettiğiniz hamuru alıp 2 santim kalınlığında boyu eninin iki misli uzunluğunda açınız. Hamuru 30 santim kabul edelim. Yağı ezip hamurun 29 santimlik bir ucuna koyunuz. Yağsız ucu yağlı kısmın üzerine katlayınız ve yağlı öbür ucu da yağsız katlanmış ucun üzerine katlayınız. Ve hamuru yine aynı uzunluk ve aynı kalınlıkta açıp tekrar aynı şekilde katlayınız ve bezin arasına koyarak 30-40 dakika mayalandırınız.
Hamuru 3 santim kalınlığında açınız ve 5'er santim eninde y u dilimleyiniz. Sonra enine 5'er santim keserek parçalara ayırınız. Parçalar 35 gramdan fazla olmamalıdır.
Sonra alt ve üstlerine un serpilip sapsız kısa kalın oklavayla 2 hamuru yan yana, fakat çapraz vaziyete koyup, hamurların biri sağa, birini sola 1 milim kalınlığında uzun pide gibi açınız ve hamurların hepsini açıp üst üste diziniz.
Hamurları teker teker temiz bir çuvalın-üzerine koyunuz. Hamurun bir ucunu sol elinizle tutup sağ elinizle hamuru gerdirerek hamuru enine uzatarak, sigara sarar gibi sarıp iki ucunu kıvırarak ay biçimi tepsiye diziniz.
Diğerlerini de aynı şekilde dizip kapalı hafif buharlı yerde 20-25 dakika havalandırınız.
Üzerine fırçayla yumurta sürerek 250 derece hararetli fırında 14-15 dakika pişiriniz.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77126
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2012
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
İçi için:
1 çaybardağı ezilmiş haşhaş
1 çaybardağı sıvı yağ
Yoğurma kabının içinde yumurta sarısı, yoğurt, kurumaya, sıvı yağ ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine kabartma tozunu, biraz unla karıştırıp ekleyin. Unayarını yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek ekleyin. Hamuru büyük bir yufka gibi açınüzerine, önce yumurta akına ardından da haşhaşla karıştırdığınız yağı sürün, rulo şeklinde sarın. Kendi etrafından sarıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca dilimleyip servis tabağına alın. Daha sonra ılık ya da soğuk olarak ikram edin.
|
Kahvaltı Çöreği |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14971
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 5 su bardağı
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Maya (kuru) 1 çorba kaşığı
Şeker 1 çay bardağı
Çırpılmış yumurta 1 adet
Süt 1-2 su bardağı
Çörekotu isteğe bağlı
Malzemeler ölçülüp tartılır. Süt biraz ısıtılır.
Maya, şeker, un, tuz, sıvı yağ ve ılık süt, çelik bir kapta, yoğrularak, kulak memesinden daha yumuşakça, bir hamur elde edilir. Hamur, 35 dk civarında, üzeri örtülü ve ılık bir yerde, mayalanmaya bırakılır. Mayalandığı zaman hamurun hacmi iki misli artması gerekir. Ortamın ısısına göre hamurun mayalanma süresi değişebilir.
Bu hamur ele yapışmadığı için un kullanmaya gerek yoktur. Hamur mayalandıktan sonra, 21 eşit parçaya bölünür. Her hamur parçası, yuvarlanarak, 40 cm uzunluğunda bir fitil elde edilir. Bu hamur fitili, ikiye katlandıktan sonra burularak, küçük simit şeklinde bükülüp yapıştırılır. Bir fırın tepsisine, aralıklı olarak dizilir. Bir fırça yardımıyla, bu simitlerin üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Üzerlerine de çörek otu serpilir. Fırına vermeden önce hamurlar, ılık bir yerde 5-10 dk bekletilerek biraz kabarmaları sağlanır. Çörekler 160 -180°C'de ısıtılmış fırına verilerek 20-30 dk süreyle kızarana kadar pişirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılabilir.
Marka ve kalite farkını göz önüne alarak, mayanın una nasıl katılacağı, maya paketinin üzerindeki tarife uyulması daha doğru olur. Ayrıca mayanın miktarı da, mayadan mayaya, bir miktar değişebilir.
|
|