|
Kahvaltı Böreği (Hazır Yufka) |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc63477
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
2 adet yufka
1 bardak süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr taze kaşar rendesi
Yarım kangal sucuk
Yufkalar küçük parçalara ayrılır. Süt, yumurta ve yağ çırpılarak parçalanmış olan yufkaların üzerine dökülür, iyice karıştırılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılan sütlü yufka karışımının üzerine ufak parçalar halinde doğranmış olan sucuklar ve taze kaşar peynir rendesi serpilir. Çok pratik ve lezzetli olan bu böreğimiz 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilerek sıcak olarak servis edilir.
|
Kahvaltı Böreği |
|
maşuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94794
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2013
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
3 adet yumurta (bir tane yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
1 bardak süt
125 gr margarin
500 gr lor
3 adet domates
3 adet sivri biber
Üzeri için susam veya çörek otu
Domateslerin kabuklarını soyup, çok küçük şekilde doğradım. Sivri biberleri de minicik olacak şekilde doğradım. (gavur salatası yapar gibi)İçine loru katıp iyice karıştırdım.Tuzunu ayarladım. Margarini erittim. Sütü bir kaseye boşaltıp içine yumurtaları kırdım (bir sarıyı üzeri için ayırdım) ve çırptım. Tezgaha bir yufkayı serip üzerine erimiş margarinden ve sütlü karışımdan ikişer kaşık sürdüm. İkinci yufkayı üzerine koyup tekrar aynı işlemi yaptım. Sigara böreği keser gibi 12 parçaya böldüm. Lorlu harçtan bölüştürdüm. Sigara böreği gibi sardım. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yaptım. 30 adet börek çıkıyor. Yağlanmış fırın tepsisine dizdim. Üzerine yumurta sarısını sürdüm. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.05.2024
|
Kahvaltılık Börek |
|
zeyrek
Aşçı
Kayıt: 20.03.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106145
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
200 gram beyaz peynir
6 dal kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı galeta unu
Yufkayı tezgâh üzerinde hafifçe yağlayıp 4 parçaya bölün. Ayrı bir yerde peynir, rendelenmiş soğan ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yufkaların içine koyup sarın. Yağlanmış tepsiye galeta unu serpin. Üzerine yufkaları yuvarlak gül böreği şeklinde yerleştirin, üzerine yağ sürüp galeta unu serpin. 200 derecede 15 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.08.2023
|
Kahvaltı Böreği |
|
sırça kümes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69588
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2011
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
200 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir fırın kabının içine yufkalardan birini buruşturarak koyun. Ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yufkanın üzerine ekleyin. Diğer yufkayı da üzerine büzdürerek yerleştirin. Üzerine süt ve yağ karışımını gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp kare şeklinde kesin.
|
Kahvaltı Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97064
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2014
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gram beyaz peynir
1 yumurta
Tereyağını eritip peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta ile karıştırın. İçine de rendelenmiş soğanı ekleyip iç harcını hazırlayın. Yufkaları üçgen şekilde kesin ve üzerine az miktarda iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Yağı kızdırın ve 5 dakika kızartın. Servis tabaklarına dizin.
Not: İsterseniz fırında da yapabilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.05.2024
|
Kahvaltı Böreği |
|
fado
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc93620
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
100 gram lor peyniri
10 adet zeytin
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri, zeytini ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Uzun şeritler halinde kesin. İç malzemeyi bir şeridin ucuna yerleştirip muska şeklinde katlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
|
Kahvaltı Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98901
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2014
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı pul biber
1 yumurta
4 dal maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle maydanozu kıyın ve rendelenmiş peynirle karıştırın. İçine yumurtanın akını ve pul biberi ekleyip iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini tepsiye döşeyip içlerine bir kat peynirli içi, sonra tekrar yufka peynirli içi kat kat dizin ama yufkaları ıslatmayın. Son yufkayı da yine buruşturup üzerine döşeyin, zeytinyağı gezdirip yumurta sürün ve tepsiyi 200 derecedeki ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Kahvaltılık Börek (Hazır Yufka) |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc110276
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2015
1,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle bir kabın içinde, yumurtaları kırıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpın. Yufkaların hepsini bu karışımla ıslatın. İç harcını koymadan yani içine bir şey koymadan güzelce sarın ve tepsiye dizin. Kalan yoğurtlu karışımı üzerine süzüp 200 derecede pişirin ya da kızgın yağın içinde pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Hazır Yufkadan Kahvaltı Böreği |
|
altın pençe
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc153738
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka ( 3 kişilik için )
250 gram kaşar peyniri rende (varsa alternatif başka peynirler de olur)
Dilimlenmiş sucuk (miktarı size kalmış)
İnce doğranmış yeşil biber
2 yumurta sarısı (çırpılmış )
Galeta unu
Tuz
Kahvaltılık Börek için öncelikle 1 yufkayı 6 eşit üçgen parçalara kesiyoruz.
Yine ayrı bir kapta kaşar rendesi, dilimlenmiş sucuk ve ince doğranmış yeşil biberi karıştırıyoruz.
Daha sonra üçgen yufkaların her birine eşit miktarda ekleyecek şekilde içlerine koyup kapatıyoruz.
Hepsini bu şekilde sardıktan sonra tuz ile çırpılmış yumurta sarılarına tek tek bütün böreklerini buluyoruz. Daha sonra da galeta ununa buluyoruz.
Bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra içerisinde kızmış yağ olan tavaya atıyoruz. İki yönünü de kızarttıktan sonra servis ediyoruz.
|
Kahvaltı Böreği |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151386
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 yufka
2 salçalık kırmızıbiber
Dilimlenmiş siyah zeytin
Dilimlenmiş yeşil zeytin
2 yemek kaşığı tane mısır
İnce doğranmış taze soğan
Tuz
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış zeytinleri ekleyin. İnce doğranmış taze soğan, mısır ve tuzu ilave ederek karıştırın. Yufkaları üst üste dizip altı eşit parçaya bölün. Hazırladığınız karışımdan yufkaların geniş kısmına eşit oranda ekleyerek kalın bir sigara böreği sarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Kahvaltılık Börek (Hazır Yufka) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167372
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
Yarım küçük sucuk
1 domates
1 biber
1 su bardağı kaşar
1 tutam maydanoz
1 tutam kekik
Pulbiber
Tuz
Bulamak için:
1 yumurta
Galeta unu
Sıvı yağ
Öncelikle tüm iç malzemeyi doğrayın.
Pulbiber, tuz atın karıştırın.
Yufkayı serin 4 'e bölün, uç kısımlarına harçtan koyun ve çok sıkmayarak dikdörtgen şekilde katlayın.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın sıvı yağ da kızartın.
|
Kahvaltılık Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174190
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
1,5 çay bardağı süt
İçi için:
Yarım su bardağı yağsız sert peynir
10 dal maydanoz
Geniş bir tavayı sıvı yağ ile yağlayıp yufkanın birini kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
Derin bir kaba süt, sıvı yağ, yumurta koyup iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 yemek kaşığı bu karışımdan sürün.
Yağlanmış olan yufkanın üstüne kalan iki yufkadan bir tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin.
Üzerine yeniden hazırladığınız yağlı harçtan 4-5 yemek kaşığı sürün.
Bir kabın içinde ezilmiş peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozları iyice karıştırın ve bu harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın.
Son yufkayı da yine aynı şekilde 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak üzerine serin ve kalan yağlı harcı dökün.
Son olarak en alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını katlayarak böreği kapatın.
Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde açın.
Böreği çift taraflı kızaracak şekilde pişirin.
Ocağı kapatıp sıcak olarak servis yapın.
|
Kahvaltılık Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177058
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan Karatay
500 gr ıspanak.
2 adet yufka.
200 gr kadar beyaz peynir.
Kristal kaya tuzu, karabiber ve pul biber.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı.
Ispanaklar suda yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranır ve derin bir kaseye koyulur. Tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
Ardından ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir koyulur ve karıştırılır.
Yufka tezgaha serilir ve fırça ile biraz zeytinyağı sürülür. Bir ucundan bir karış içe doğru katlanır ve katlanan yerin üstüne ıspanaklı harçtan koyulur. Devamında diğer uçları da ortaya buruşturulup sıkıca rulo yapılır.
4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişirilir.
|
Kahvaltılık Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177206
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka:
İçi için:
5 orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber
Sosu için:
2,5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
Üstü için:
1 çay bardağı süt
Öncelikle patatesler güzelce yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir.
Sonra rendelenen patatesler avuç içine alınır ve suyu çıkarılır.
Ardından patateslere baharatlar eklenir ve iyice karıştırılarak iç harç hazırlanır.
Devamında börek sosu için gerekli olan malzemeler derin bir kabın içerisine yerleştirilerek karıştırılır.
Sonra yufka tezgaha serilir ve her bir yufka sekiz parçaya bölünür.
Ardından yufkaların üstüne hazırlanan sos fırça yardımı ile sürülür ve patatesli harç serpiştirilir.
Devamında yufka rulo şeklinde yuvalanır ve kendi etrafında spiral şekilde dolanınca yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirilir.
Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır ve kalan sosa süt eklenerek karıştırılır.
Devamında bir fırça yardımı ile yufkaların üst kısmına sürülür.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika ya da üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
Sonra hazırlanan kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.
|
|