|
Kahke (Gaziantep) |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104602
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2015
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı susam
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı mayana (anason)
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Şeker ve sütü tencerede karıştırarak eritin. İçine yoğurt ve yağı ekleyin. Üzerine un, anason, çörekotu, susam ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun ve kulak memesi kıvamına gelince hamurdan parçalar alıp küçük simit şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 derecede 40-45 dk pişirin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 29.11.2024
|
Kahke (Gaziantep) |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164115
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı anason
3 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı çörekotu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın.
Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
Kabartma tozu ve un dışındaki malzemeleri de ilave edin.
Ardından un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ilave etmeyin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.
Ardından yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Not: Kahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biridir. Antepli ustalar bu güzel lezzeti Halep'ten getirmiş. Ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerini renklendiren kahke, uzun süre tazeliğini koruyor. Kahke, tuzlu ve şekerli çeşitleri de yapılabiliyor.

|
|