| 
 | 
| Kaha Tatlısı (Bartın) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115460 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2016
 2,216 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü
 
 100 gr. Yumurta
 65 gr. Ayçiçek Yağı
 140 gr. Süt
 10 gr. Sirke
 300 gr. Un
 5 gr. Tuz
 Şerbeti İçin;
 400 gr. Şeker
 550 gr. Su
 
 Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu karıştırarak çırpınız. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurunuz. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 2 parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklava ile ince bir şekilde acınız, açarken yapışmaması için un kullanınız. Hamurlar açıldıktan sonra oklavaya dolayarak rulo haline getiriniz. Ruloları oklavadan çıkarınız. Tane tane, ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartınız ve kenara alınız. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak şerbet haline getiriniz. Kızarttığınız kahaların üzerine dökerek soğuduktan sonra servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| Kaha Tatlısı (Bartın) | 
|  | küçük tavşan Aşçı
 
  
 Kayıt: 23.05.2016
 Mesajlar: 19
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117061 Gönderme Tarihi: 23.May.2016
 4,717 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Hamuru İçin:
 2 yumurta
 1 kahve fincan sıvıyağı
 2 kahve fincan süt
 1 yemek kaşığı sirke
 Aldığı kadar un
 Tuz
 Şerbeti İçin:
 2 su bardağı şeker
 2,5 su bardağı su
 
 Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp çırpılır. Aldığı kadar un eklendikten sonra yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Arasına nişasta unu serpilir. İnce bir şekilde açılan hamur oklavaya dolanır. Oklavadan çıkarılır. Tane tane kesilir. Kesilen hamurlar kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencerede hazırlanan şerbet soğuduktan sonra tatlıların üzerine boşaltılır.
 
 
  
 
 | 
| Kaha (Bartın) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145759 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
 676 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 ½ kg un
 1 adet yumurta
 1,5 su bardağı su
 ½ limon
 1 çay kaşığı tuz
 2 su bardağı fındık yağı
 Şurubu için:
 3 su bardağı şeker
 2 su bardağı su
 Limon
 
 Şurubu için, 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve limon sıkılarak soğutulur.
 Un, yumurta, tuz ve biraz su ilave edilerek hamur yoğrulur; dinlenmeye bırakılır.
 Hamur dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve oklava ile küçük daireler şeklinde açılır.
 Tavada yağ kızdırılır.
 Hamurlar yağın içine atılarak alt üst kızartılır.
 Önceden hazırlanan soğuk şurubun içine atılır.
 Ilık servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |