| 
 
 
 | 
Kağıtta Piliç | 
  | 
sarpa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26655 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008 
2,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet piliç
 
2 kaşık yağ
 
3 yağ kâğıdı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Ayıklanmış, tütsülenmiş ve yıkanmış piliçler üzerleri ovalarcasma tuzlanır, hafifçe limon sürülür. Yağlı kâğıtlardan birinin ortasına bir kaşık yağ koyup piliçler üzerine oturtulur, geri kalan bir kaşık yağ da üzerlerine sürülür. Sonra yağlı kâğıd ve diğer kâğıtlar da aynı şekilde üzerine paket yapılır Üzerini ıslatıp fırına konan piliçler 1,5 - 2 saatte pişer. Kağıdın üzerini kesip olduğu gibi sofraya götürülür.
  
 | 
Kağıtta Piliç | 
  | 
seksen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 22 Şehir: Aydınlıkevler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10064 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006 
2,455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane piliç
 
10 gr. tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
3 büyük yağlı kâğıt 
 
1/2 limon
 
 
Üç tane pilicin tüyleri yolunur, içleri temizlenir, yıkanır ve sonra üstleri ovularak tuzlanır, hafifçe limon sürülür. 3 büyük yağlı kâğıt açılır, ikisi üst üste konulur ve orta kısmı tereyağı ile yağlanıp bu kısma piliçler yanyana oturtulur, üstleri kalan yağla yağlanıp, kâğıdın kenarları piliçlerin üzerlerine doğru çevrilerek sarılır ve piliçler paket yapılır gibi sarılmış olur. Kalan bir kâğıt da buna yine sıkıca sarılır ve iple bağlanır. Paketin üstü hafifçe ıslatılır ve bir tepsiye konularak orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat 15 dakika veya bir buçuk saat pişirilir ve tepsi fırından alınarak ip kesilir, kâğıtlar açılır. Piliçler ister bütün, ister parçalara ayrılmış olarak tabağa konulur ve servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
PİLİÇ KÂĞITTA | 
  | 
nükhet koç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.09.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56121 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010 
2,432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500-600 gramlık bir piliç
 
Orta büyüklükte 1/2 domates
 
1-2 sivri biber ve tuz
 
50 gram günlük tereyağı
 
40X80 cm. ebadında bir yağlı kâğıt
 
 
Hazırlanışı:
 
İçi ayıklanmış ve iyi yıkanmış pilicin içine, çekirdeksiz 1/2 domates, 2 sivri biber ve bolca tuz konur. 50 gram tereyağı ile hem kâğıt hem de pilicin üstü yağlanır. Adi paket yaparcasına yuvarlatılarak sarılır, iki uç iple bağlanır ve kâğıdın dışı da yağlanarak (zeytinyağı ile) kömür ızgarasında sık sık çevrilerek 1 saat pişirilir ve hemen servis edilir. Yanma önceden hazırlanmış tereyağda pişmiş pilav ya da sebze ile takdim edilir. Bunun pişirilmesi fırında da olabilir.
  
 | 
Kağıtta Piliç | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82606 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
1,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet piliç (650-750 gramlık)
 
8 adet yağlı kâğıt (35x35 cm. boyutlarında)
 
4 adet orta boy domates
 
4 yaprak fesleğen
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 adet limon
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı yağ
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
1/2 su bardağı dilimlenmiş mantar
 
 
1) Piliçleri sırt ve göğsünden boyuna yararak ikiye ayırınız.
 
2) 4 kâğıdı masanın üzerine koyup kâğıtların üzerlerine birer kâğıt daha koyunuz ve üzerlerini 1 kaşık yağla yağlayınız.
 
3) Piliçleri kâğıtlara oturtup üzerlerine tuz ve biberi, eşit şekilde mantarı ve domatesi, fesleğeni ve kekiği koyunuz.
 
4) Limonun kabuklarını soyup lira gibi 8 dilim kesiniz. Her pilicin üstüne 2 dilim koyunuz. Tereyağını çiğ olarak bölüştürünüz.
 
5) Kâğıdın karşılıklı iki ucunu paket yapar gibi pilicin üzerine kapatınız. Diğer iki ucunu önce sağa ve sola muska biçimi kıvırıp, sonra pilicin altına kıvırınız.
 
6) Paket gibi sarılmış piliçleri alabilecek büyüklükteki bir tepsiye piliçleri sırayla diziniz, üzerlerine bir kapak kapatarak orta ateşli fırında 45 dakika pişirip fırından çıkararak servis yapınız.
  
 | 
Kağıtta Piliç | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179755 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyükçe Piliç
 
1 adet Limon
 
2 adet orta büyüklükte Domates
 
2 kaşık yağ
 
2 yağlı kağıt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Temizlenmiş ve tütsülenmiş piliç 4 eşit parçaya bölünür.
 
Yağlı kağıtlar da 4 eşit parçaya bölünür. Her birinin üzerine piliç parçası, üzerine, yarım kaşık yağ, üö dilim domates, iki dilim limon konulur. Piliçler iyice paketlenir ve fırın tepsisine sıralanır.
 
Kağıtların yanmaması için üzerleri su ile ıslatılır ve fırına sürülür.
 
Arzu edilirse taze yada konserve bezelye de ilave edilebilir. Yağlı kağıt yerine piliç pişirme naylonları da kullanılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |