| 
 
 
 | 
Kağıtta Palamut | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2345 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet iri palamut
 
4 diş sarımsak
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı krema
 
3 adet sivribiber
 
1/2 demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2-3 defne yaprağı 
 
Nane
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Balığı ayıklayın, kuyruk kısmını kesin fileto gibi açın. Yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka doğranmış soğan, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates, biber ve sarımsak yerleştirin. Defne yaprakları, zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyin. Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  
 | 
Kağıtta Palamut | 
  | 
ılgaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38251 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009 
2,851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet palamut
 
3 adet domates
 
3 adet yeşilbiber
 
3 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı mantar
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Yağlı kâğıt
 
Tane karabiber
 
Tuz
 
Limon
 
Maydanoz
 
 
Balık temizlenir, yıkanır. Yağlı kâğıt tepsiye yerleştirilir. Üzerine palamut, domates, kıyılmış mantar, biber, soğan, tuz ve karabiberler serpiştirilerek bohça seklinde katlanır. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
  
 | 
Kağıtta Palamut | 
  | 
gülsaçar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38974 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009 
3,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
4 adet kuru soğan
 
8 diş sarımsak
 
4 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
8 adet defne yaprağı
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
8 adet yağlı kağıt
 
 
Palamutları ayıplayıp kafa ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto çıkarınız. Yağlı kağıtları ikişer ikişer üst üste koyduktan sonra her yağlı kağıda bir adet filetoyu yerleştiriniz. Üzerine halka halka kesilmiş soğan, dilimlenmiş ve çekirdeği çıkarılmış domates, soyulmuş sarımsak ve çekirdekleri çıkarılıp uzunlamasına dilimlenmiş yeşil biberleri ve defne yapraklarını yerleºtiriniz. Tuz, biber ve zeytinyağını (balık başına 1 kaşık) ekleyip kağıtları sıkıca kapatınız. 160oCa ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız. 
 
 
Not: Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Kofana, minekop, çipura, karagöz, tekir, barbunya
  
 | 
 
 
 
 
 
 |