| 
 
 
 | 
KÂĞITTA MERCAN | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80929 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012 
1,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 yağlı kâğıt, 45x70 santim
 
2 adet orta boy domates
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 adet defne yaprağı
 
4 adet mercan filetosu (150'şer gramlık)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 bardak balık suyu
 
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
 
4 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 bağ kıyılmış maydanoz
 
 
1) Kâğıdın yarısını boyuna, diğer yarısının üzerine kapatıp fazla küçültmeden kalp biçimi kesiniz ve içini tamamen yağlayıp muhafaza ediniz.
 
2) Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak ince ince kıyınız.
 
3) Küçük bir tencereyi ateşe koyup kızdırınız. Sonra tereyağını ve balıkları koyup soğanı serpiniz. Balıkları 1 dakika altüst ediniz
 
4) Sonra mantarı ve defne yaprağını, tuzunu ve domatesini ve balık suyunu ilâve edip ağzını kapatınız ve ağır ateşte 8 dakika pişirip balıkları başka bir kaba kırmadan çıkarınız.
 
5) Balığın kalan suyu 1 bardak olmalıdır. Fazla ise, biraz kaynatıp çektiriniz ve ateşten alınız.
 
6) Tereyağını ve maydanozunu ilâve edip bir kere karıştırıp, kâğıda sarıp pişiriniz. Servis yapınız.
  
 | 
Kağıtta Mercan | 
  | 
organic 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60965 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2011 
2,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
 
https://www.turkishseafood.org.tr
 
 
750 gram Mercan
 
2 diş sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Kereviz
 
Soğan
 
150 gram domates
 
Alüminyum Folyo
 
Maydanoz
 
 
Tavada doğranmış kereviz, soğan ve 2 diş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Küp şeklînde kesilmiş domatesleri ekleyip pişirin. Fırın kabına alüminyum folyo serip sebzeleri, pulları ve içi temizlenmiş balığı aktarın. Zeytinyağı ve maydanoz ekleyin. Alüminyum folyoyla kapatıp 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp alüminyum folyoyu üzerinden alın ve servis yapın.
  
 | 
KAĞITTA MERCAN | 
  | 
tınaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52622 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
4 adet iri mercan
 
4 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım limonun suyu
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Önce mercan balıklarının iç organlarını ve kılçıklarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Tuz ve yarım limon suyuyla ovun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Yarım demet maydanozu ince ince kıyın. Geniş bir kapta domatesleri, dövülmüş sarımsakları, 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Dosya kağıdı büyüklüğündeki yağlı kağıtların içine, hazırladığınız domatesli karışımdan koyun. Üzerine 1 adet mercan balığı yerleştirin. Kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın. Üzerine sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |