| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kağıtta Lüfer | 
 
  | 
acara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2005 
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47768 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010 
3,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet lüfer
 
2 adet kabukları soyulmuş domates
 
2 adet yeşil biber
 
100 gram dilimlenmiş mantar
 
2 diş kıyılmış sarımsak
 
1 adet limon (soyulmuş, dilimlenmiş)
 
1 adet defne yaprağı
 
100 gram tereyağı
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
40x40 aluminyum folyo
 
 
Lüferin karnını yararak ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp iyice temizleyin.
 
Folyo kağıdını açıp içerisine önce dilimlenmiş limonları ve dilimlediğiniz domateslerin yarısını dizin.
 
Üzerine temizlenmiş lüferleri yerleştirin.
 
Son olarak kalan domates ve limon dilimlerini, maydonozu, sarımsağı, defne yaprağını, tereyağını, tuzunu, biberini atın.
 
Folyo kağıdını kenarları hava almayacak şekilde katlayıp kapatın.
 
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
KÂĞITTA LÜFER | 
 
  | 
Ecem Köroğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27361 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2008 
3,261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 adet lüfer,
 
1 soğan
 
1 domates
 
1 sivri biber,
 
bir avuç maydanoz,
 
zeytinyağı,
 
tuz,
 
karabiber,
 
yağlı kağıt.
 
 
Lüferin filetosunu çıkarıp, orta kılçığını alın. Soğanları halka halka doğrayıp, tuzda ovun ve ince kıyılmış maydanozu katın. Kağıda yağ sürüp, ortasına sırayla soğanlı maydanozun yarısını, filetoları, kalan soğanlı maydanozu, küçük doğranmış domatesleri ve sivri biberi yayın. Kağıdı büzerek sıkıca kapatın. Balık paketlerini 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  
 | 
 
Kâğıtta Lüfer | 
 
  | 
ÇiftKaşarlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25009 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008 
3,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet lüfer
 
2 adet limon
 
6 adet domates
 
6 adet biber
 
Az ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Alüminyum kâğıt
 
 
Balıkları ayıklayıp ortalarını çizin. Tuzlayıp yağlayın. Her birini alüminyum kâğıda serin. Yanına domatesi, biberi doğrayın. Yapraklı maydanoz ve limonu da koyup sarın. Hava almasın. Tepsiye dizip fırına verin. 1 saat fırında pişirin. Pilav ve salatayla servis yapın.
  
 | 
 
LÜFER KÂĞITTA | 
 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12798 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2007 
3,227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
1 kiloluk bir lüfer balığı, 
 
zeytinyağına yatırılmış dört ançüez filetosu, 
 
1 limonun suyu, 
 
1 kaşık sirke, 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı, 
 
1 kaşık rezene tohumu, 
 
1 kaşık kıyılmış tarhun otu, 
 
1 kaşık kıyılmış maydanoz, 
 
1 kaşık rendelenmiş soğan, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber, 
 
1 kaşık sadeyağ, 
 
2 tabaka yağ kâğıdı.
 
 
Yapımı: Ançüez filetolarını havanda iyice dövün. Dövmeye ara vermeden buna limon suyunu, sirkeyi, yeteri kadar tuz ve karabiberi katın. Sonra bu karışımı bir kâseye boşaltın. Buna zeytinyağını, tarhun otunu, maydanozu, soğanı katın ve iyice karıştırdıktan sonra bir kenarda dinlendirin.
 
Beri yanda balığın içini, dışını iyice temizleyin. Bol akarsuda yıkadıktan sonra iri delikli bir süzgece koyup süzün. Balığın kuyruğunu ve yüzgeçlerini kestikten sonra bunu sadeyağa bulanmış iki kat yağ kâğıdına yerleştirin. Balığın içini, dışını bir kenarda dinlendirilen karışımla iyice bu-layın. Rezene tohumunu da serpiştirdikten sonra yağ kâğıdını paket yapar gibi düzenli bir biçimde kapatın. Bir sicimle bağlayıp kızgın fırına koyun.
 
Balığı yirmi dakika kadar fırında tuttuktan sonra olduğu gibi servis tabağına oturtun.
 
Sicimini kesip çıkardıktan sonra sofraya çıkarın. Kâğıdı sofrada açıp balığı dörde bölün ve tabaklara servis yapın.
  
 | 
 
Kağıtta Lüfer | 
 
  | 
azize 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.06.2006 
Mesajlar: 16 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7229 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2006 
3,195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet lüfer
 
3 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
tuz
 
karabiber
 
 
Lüferleri temizleyip flato çıkartın, yıkayın, suyunu süzün. Soğanları yarım halka doğrayın, tuz serpip ovun. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin. Domatesleri soyup ince doğrayın. Yağlı kağıdın içine zeytinyağı sürün, soğanlı maydanozun yarısını kağıda serin, 2 adet falatoyu soğanların üzerine döşeyin, tuz ve biber, serpin, balıkların üzerine soğanlı harcı serin, onun da üzerine domates ve sivri biberi koyarak kağıdı sıcıka kapatın. Balıklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Balık paketlerini orta ısılı fırında 45 dakika pişirin. Limon suyu gezdirerek sofraya getirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kağıtta Lüfer Tarifleri Kalamar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |