|
KAĞITTA LEVREK FILETOSU |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2567
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
Balıkları bir dakika alt üst çevirin. Mantarı ve defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.
|
KAĞITTA LEVREK |
|
organic
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60937
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
https://www.turkishseafood.org.tr
1-1,5 kg levrek balığı
1 adet orta boy domates
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 limonun suyu
8 adet tane karabiber
4 adet defne yaprağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı sebze tozu
Yeterince tuz
Levrek balığının pullarını temizleyin, kazıyıp içini ve kılçığını çıkarın. 4 parça filetoya ayırın. 25 -35 cm ebadında yağlı kağıdın üzerine dilimlediğiniz domatesi, biberleri ve halka doğradığınız soğanları yatak şeklinde yerleştirin. Üzerine balığı koyun. Balığın üzerinde 1/4 limonun suyunu ve içinde dövülmüş sarımsak bulunan zeytinyağını gezdirin. Tane karabiberleri serpiştirin. Defne yaprağını balıkla temas ettirin. Fırça yardımıyla tereyağını balık filetolarına sürün. Üzerine sebze tozu ve tuz dökerek kâğıdı kaplayın, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
|
|