|
|
Kağıtta Kuzu |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc129488
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
762 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kuşbaşı kuzu eti
20 arpacık soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
Taze veya kuru kekik
Kırmızı pul biber
Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin. Ortasına hazırladığınız kuzu etini yayıp sarın. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Kağıtta Kuzu |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9540
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
5,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuzu budu
4 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 büyükbaş soğan
1 adet siyah kuzu ciğeri
5 adet kuzu böbreği
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 su bardağı sade yağ veya margarin yağı
2 adet yağlı kâğıt.
Et, ciğer ve böbrek, ceviz büyüklüğünde parçalara kesilir, bir tepsiye konulur, rendelenmiş kuru soğanın suyu etlere sıkılır. Taze soğanlar ayıklanır, ince ince kesilip tuzla iyice ovulur. Etlere ilave edilir. Yağın yarısı ile kekik ve karabiber konulur. Dereotu, maydanoz yaprak olarak ayıklanır, etlerin üzerine dökülerek iyice karıştırılır. Yağlı kâğıdı, bir karış eninde, kare şeklinde keser, kalan yağ ile her tarafı yağlanır, kâğıtların ortasına etler karışık olarak konulur, bohça gibi katlanır. Kalan bir adet yağlı kâğıt iki kat olarak yağlanır, sarılan kebaplar büyük kâğıdın ortasına iki sıra halinde dizilir, yine bohça şeklinde katlanır, dört tarafından bir iple bağlanarak bir tepsiye konulur ve orta fırında bir saat pişirilir.
|
|
Kağıtta Kuzu Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|