| 
 
 
 | 
Kağıtta Hamsi | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133428 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018 
830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
10 adet defne yaprağı
 
4 adet domates
 
2 adet limon
 
½ demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Yağlı kağıdın üzerine dilim dilim doğranan domatesler, defne yaprağı ve kıyılan maydonozlar üst üste konur.
 
Biraz tuz serpilir ve en üstüne tekrar domates ve defne yapraklarıyla tuz eklenir.
 
En üstüne ve limon ve zeytinyağı konur ve yağlı kağıt paket gibi kapatılıp fırına verilir.
  
 | 
Kağıtta Hamsi | 
  | 
istiridye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118557 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016 
1,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aynur Yılmaz
 
 
1 kilogram temizlenmiş hamsi
 
Tuz
 
 
Temizlenip suyu alınmış hamsiler yağlı kağıda tava büyüklüğünde yan yana çizilir. Hava almayacak şekilde kağıdın kenarları kapatılır. Teflon tavaya kağıt yerleştirilip üzerine kapak kapatılır . Kısık ateşte yarım saate ara ara kağıt çevrilerek balıklar pişirilir. Kağıttan çıkarılarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kağıtta Hamsi | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73849 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
5 parça yağlı kağıt
 
2 adet limon
 
20 adet defne yaprağı
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 fincan kıyılmış maydonoz
 
5 adet domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp süzgece alın. Defne yapraklarını bol suda iyice yıkayıp kurulayın. İki tabaka yağlı kağıdı ortadan ikiye keserek 4 parça yapın. Diğer yarım tabaka kağıt ile birlikte 5 parça elde edin. Her yağlı kağıdın ortasına yan yana dörder defne yaprağı yerleştirin. Limonları ince halkalar halinde dilimleyip defne yapraklarının üzerine yerleştirin. Her yağlı kağıda 200gr hamsiyi paylaştırarak limon dilimlerinin üzerine düzenli bir şekilde yan yana sıralayın. Tuzlayıp, biberledikten sonra üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serpin. Domatesleri yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin. Balıkların üzerine sıralayarak yerleştirdikten sonra kağıtları kapatın. Pişme esnasında açılmaması için kenarlarını iple bağlayın veya ataşla tutturun. Kağıt paketleri fırın tepsisine yanyana yerleştirip önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kağıtları üzerinden kenarlara doğru açıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kağıtta Hamsi | 
  | 
Aspirin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.07.2008 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25100 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2008 
2,714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
2 adet limon
 
4 domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
8 adet defne yaprağı
 
 
30x40 cm. büyüklüğünde 4 adet alüminyum folyo ya da yağlı kağıt kesilir. Ortasına 2 adet defne yaprağı yan yana konur, üzerine 250 gr. temizlenmiş hamsi sıralanır, üzerine ince dilimlenmiş limon konur, tuz serpilir, domates dilimleri de yerleştirildikten sonra ince kıyılmış maydanoz konur, yarım çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir. kağıt paket yapar gibi katlanır, diğer paketlerde bu şekilde hazırlandıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir
  
 | 
KÂĞITTA HAMSİ | 
  | 
ÇiftKaşarlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25010 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi balığı
 
4 adet domates
 
4 adet soğan
 
4 adet biber
 
2 adet limon
 
Tuz
 
Az ayçiçek yağı
 
Maydanoz
 
Defne yaprağı
 
Alüminyum kâğıt
 
 
Balıkları ayıklayıp kılçıklarım çıkarın. Alüminyum kâğıda dizin ve tuzlaym. Domatesi, biberi, limonu, maydanozu, defne yaprağını karıştırıp balıkların üzerine serin ve iyice kapatın. Hava almasın. Fırında 45 dakika pişirin. Yanına pilav ve turşu servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |