| 
 
 
 | 
KAĞITTA BALIK | 
  | 
pampa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88367 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013 
2,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. balık
 
40 gr. tereyağ (2 çorba kaşığı)
 
40 gr. Yağ
 
Yarım demet maydanoz
 
2 büyük yağ kağıdı
 
2 küçük limon
 
Tuz,
 
 
Bu usul barbunya ya da tekir gibi balıklardan yapılır. Yağ kâğıtları yayılır. Ortalarına ölçülere göre tereyağı ile margarin, eşit bir şekilde sıvanır. Temizlerımiş ve tuzlarımış olan balıklardan yarısı bu kâğıda, yarısı öteki kâğıda yan yana yerleştirilir. Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpilir kâğıtların yağsız tarafları balıkların üstlerine doğru kapatılarak 2 paket yapılır ve açılmamalan için üzerleri, kapatılır, hafifçe ıslatılır. Birisi akşam yemeği için saklanır. Öbürü paket, kızgınca olan fırına sürülür ve 25 dakika pişirilir. Paket pişince fırından alınır, üst kısmı makasla kesilir, kâğıdın alt kısmı ile tabağa alınır. Limon ile servis yapılır.
  
 | 
Kağıtta Balık | 
  | 
fatma hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2009 
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80811 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 parça tavuk fileto
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 sivri biber
 
1 domates
 
 
Yağlı kağıdı ıslatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine balık filetosunu, doğranmış soğanı, domatesi, sarımsağı ve sivri biberi yerleştirin. Limon ve zeytinyağını da üzerine döküp kağıdı paket gibi sarın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Baharatları kendi damak tadınıza göre ayarlayın. İstenirse içine defne yaprağı ve tane karabiberde ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Kağıtta Balık | 
  | 
zühre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.01.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59510 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2011 
3,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mevsimlik balık
 
Domates
 
Limon
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Biber
 
 
Balıkları temizleyin, ya tam olarak bırakın ya da filetolar halinde kesin. Alüminyum kâğıda yerleştirip, üzerlerine erimiş tereyağı sürün. Tuz ve biber serpin. En üstüne doğranmış domates ve limon dilimlerini koyun. Kâğıdı katlayıp içe doğru iyice bükün. Orta derece ısıdaki ızgarada pişirin.
  
 | 
Kağıtta Balık | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40685 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
3,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 balık filetosu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz biber
 
1 adet ezilmiş sarımsak
 
1 kase Mantar
 
1 kase ceri domates
 
Maydanoz yaprakları
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Yağlı kağıt
 
 
Balıkları; zeytinyağı, tuz, karabiber, toz biber ve sarımsakla marine edin. Herbir yağlı kağıt parçasına bir adet balık, mantar, ceri domates ve maydanoz yaprakları koyup kağıdı sıkıca kapatın. Fırında 30 dakika kadar pişirin. Bulgur pilavi ve ıspanak ile servis edin. Tabiki arzuya gore baliga yakisabilecek baska sebzeler de kullanabilirsiniz.
  
 | 
Kağıtta Balık | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4432 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
3,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. balık
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
 
yarım demet maydanoz
 
2 büyük yağlı kağıt
 
2 büyük limon
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
İki yağlı kağıdı ayrı ayrı olmak üzere yayarak, bu kağıtların balık koyacak kısmını sıvı yağ ile yağlayınız. Ayıklayıp, yıkanmış balıkların yarısını bir kağıda, diğer yarısını da öbür kağıda olmak üzere, bütün balıkları yan yana yerleştirin.
 
Balıkların üstüne gayet ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra kağıtların yağsız taraflarını balıkların üstüne doğru kapatın ve sarın. Tepsiye koyup kızgın fırına verin. 25-30 dakika piştikten sonra fırından alıp kağıdın üst kısımlarını kesip tabağa alıp servip yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |