|
|
KAĞITTA KURABİYE |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20457
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
5,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaklaşık 25 adet için;
MALZEME:
Krokan:
100 gr. soyulmuş ezilmiş badem,
100 gr. esmer şeker,
1 yemek kaşığı bal,
50 gr. tereyağı.
içi:
200 gr. sütlü çikolata,
100 gr. krem şanti,
25 gr. tereyağı,
1 yumurta akı,
25 kağıt kap.
1. Bademleri orta ateşte altın sarısı olana dek kavurun ve soğumaya bırakın. Şekeri, balı ve tereyağı eritin, bademleri katın. Elde ettiğiniz karameli ince bir tabaka halinde yağlanmış yaldız folyoya dökün. Donduktan sonra 2,5 cm çapında daireler kesin.
2. Çikolatayı parçalayın, 35 gramını ayırın. Çikolatayı, kremayı ve tereyağı bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
3. Sertleştikten sonra mikserle karıştırıp kaplara doldurun. Ortasına yumurta akı dökün, krokan ile üstüne kapatın. Çikolata ile garnitür yapın.
|
Kağıtlı Kurabiye |
|
bykuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2007
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc15765
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
4,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
125 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş badem
pasta kağıdı
Yapımı;
Şeker ve yumurtayı mikserde çırpın.Süt, yağ, badem, un ve kabartma tozunu koyun. Fırın tepsisine aralıklarla pasta kağıdını dizin. İçine birer çorba kaşığı karışımdan koyup, ortalarına badem koyarak 200 derece pişirin.
|
|
Kağıtlı Kurabiye Tarifleri Tırtıl Kurabiye Tarifleri
|
|