|
|
Kadınbudu Köfte |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81304
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ paket Knorr Köfte Harcı
500 gr dana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı)
1 ½ çay bardağı su
½ çay bardağı pirinç
½ bağ maydanoz (kıyılmış)
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
Ayçiçek yağı
Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Tencereye 2 yemek kaşığı su koyarak hazırlamış olduğunuz kıyma harcının yarısını topaklanmaması için kaşığın arka kısmıyla bastırarak kavurun.
Daha sonra kavrulan kıymayı oda sıcaklığında kızartın.
Pirinci haşlayın ve süzdürün.
Çiğ ve kavrulmuş kıymayı yoğurduktan sonra haşlanmış pirinci ilave ederek çok az daha yoğurun.
Elde ettiğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın hafifçe bastırarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak orta hararetteki yağda her iki tarafını kızartarak servis edin.
|
|
KADINBUDU KÖFTE Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|