| 
 
 
 | 
Kadayıflı Tavuk Sarma | 
  | 
habibe gülyüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103646 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014 
1,606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kadayıf
 
300 gr. ince dövülmüş tavuk göğsü
 
2 dal fesleğen
 
100 gr. ıspanak yaprağı
 
2 adet yumurta
 
Tuz, karabiber
 
 
Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edip rulo yapın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin, içine tavuk etini koyup rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvı yağda kızartın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  
 | 
Kadayıflı Tavuk Sarma | 
  | 
Nesli Han 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103163 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2014 
2,195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kadayıf
 
600 gram tavuk göğüs eti
 
500 gram ıspanak
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
 
Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, kıyılmış maydanozu ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı, dilimlenmiş kırmızıbiberleri ve sarımsakları ilave ederek karıştırın. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp şekil verin. Buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra rulo tavuğu kadayıfa sarıp tepsiye dizin. Fırın kabına alıp 180 derecedeki fırında 45 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce dilimleyip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |