|
|
Kadayıflı Tavuk Göğsü |
|
şensu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc37254
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2009
5,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
300-400 gr çiğ kadayıf
50-100 gr bitkisel margarin (Türk kahvesi fincanıyla 2-3 fincan sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
3-4 yemek kaşığı tozşeker
Tavuk göğsü için;
1 litre süt
1 su bardağı un (Tam dolu olmasın, 1 parmak kesik olsun)
50 gr bitkisel margarin (5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
Nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
2 adet yumurta
1 paket hazır süt kreması (200 ml)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ya da fındık
Kadayıfı makas ya da bıçakla incecik, neredeyse 1 cm boyunda parçalar halinde kesin. Yağı geniş bir tencerede eritip kadayıfı tencereye koyun ve orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dk kadar kavurun. Her tarafı yağa bulanan kadayıfı ocaktan alıp üzerine şekeri serpin ve sıcak haldeyken tekrar karıştırın. Bir kenarda soğutun. Tavuk göğsü için yağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte eritin. Yağ erir erimez ya da sıvıyağ hafif konca unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak un hafif sararıp kokusu çıkıncaya kadar, 2-3 dk kavurun. Sütü de azar azar ilave ederken karıştırmaya devam edin. Vanilya ve tozşekeri eklerken karıştırmayı bırakmayın. Nohut büyüklüğünde 3-4 adet damla sakızını da ilave edin. Karışımı tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak orta ısılı ateşte, koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye, yani kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın alim kısın ve muhallebiyi kısık ateşte 1-2 dk pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine hemen yumurtaları katıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dk kadar çırpın. Varsa hindistancevizi ya da file bademi de ekleyin. Hazır süt kremasını ilave edip muhallebi iyice katılaşıncaya kadar, 5-6 dk daha mikserle çırpmaya devam edin. Diğer taraftan, 25-30 cm çapındaki yuvarlak ya da aynı büyüklükte kare ya da dikdörtgen bir kalıbı suyla ıslatın. Hazırladığınız kadayıfı kalıba serin. Üzerine fındık ya da ceviz içinin yansını serpiştirin. Sıcak muhallebiyi düzgün bir şekilde üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 4-5 saat ya da bir gece bekletin. Servise sunmadan önce üzerine ceviz ya da fındık içi serpiştirin. Birazcık da ayırdığınız kadayıftan serpiştirebilirsiniz.
|
Kadayıflı Tavukgöğsü Dilimleri |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169937
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2023
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kadayıf için:
100 g margarin
250 g çiğ tel kadayıf
0,5 su bardağı iri kırılmış fındık
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)
Toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. 100 g margarini kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, margarini üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Üzerine fındık kırığını ekleyip kadayıfın her tarafına eşit gelecek şekilde karıştırın. Fındıklı kadayıfı eliniz ile bastırarak kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletip üzerine soğuk şurubu dökün ve soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumuş kadayıfın üzerine dökün ve yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.
|
|
Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|