Kısa URL: https://ml.md/lc78884
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
200 gr KADAYIF
1 Avuç ceviz
1 Su Bardağı şeker
3 Yemek Kaşığı nişasta
1 Adet vanilya
1 Litre süt
2 Yemek Kaşığı un
Kadayıf ve ceviz hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi yapıyoruz kadayıfları parçalayıp yağla kavuruyoruz içine ceviz koyup tepsiye yarısını döküyoruz üzerine muhallebiyi döküp tekrar kalan kadayıfı düküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc80712
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
60 Gr Sana Klasik
1 Adet yumurta sarısı
2 Adet damla sakızı
2 Yemek Kaşığı nişasta
1 Su Bardağı ceviz içi dövülmüş
2 Yemek Kaşığı un
1 Litre süt
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Su Bardağı toz şeker
300 gr tel kadayıf
Tel kadayıfı küçük küçük doğrayın. Tencereye margarini koyup eritin ve üstüne kadayıfları ekleyip kavurun. Tel kadayıf kavrulurken içine 1 bardak şeker ve ceviz koyup iyice kavurun. Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye un, süt, nişasta, toz şeker ve damla sakız koyup durmadan karıştırarak pişirin. Kavurduğunuz tel kadayıfın yarısını bor cama yayın ve üzerine muhallebiyi yayın sonra kalan tel kadayıfı da muhallebinin üzerine yayıp buzdolabına koyun. Yarım saat sonra servise hazır.