|
Kadayıflı Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158931
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2021
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kadayıflı Kısım İçin:
350 g çiğ kadayıf
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
Muhallebisi için:
1 lt Pınar Süt (5 su bardağı)
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket Pınar Kremşanti
1 paket vanilya
Kadayıfları elimizle inceltiyoruz. Tavaya tereyağını koyup üzerine kadayıfları koyuyoruz ve hafif kızarana kadar kavuruyoruz.
Rengin değişmeye başladığını fark ettiğimizde üzerine şekeri ve fındık veya cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. kadayıfın yarısını bir borcama yayıyoruz.
Diğer taraftan kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ve vanilyayı da ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Kadayıfın üzerine düzgünce yayıyoruz ve kalan kadayıfı da üzerine yayıyoruz. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Kadayıflı Muhallebi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59312
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2011
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Medine Varol Gök
350 gram kadayıf
1 lt süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı un
5 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta akı
1,5 su bardağı ceviz
200 gram pınar labne
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kadayıfı buzlukta 1 gün beklet sonra çıkar,iyice ufala ve fırın tepsisine 2 y.k.yağı yedirve fırında hafif pemebeleşice cevizi ve 1 kahve fincanı toz şekeri serpiştir ve iyce kızartın.Diğer yandan 1 litre süte unu,nişastayıı,yumurta akını,toz şekeri koyup muhallebi kıvamında pişirelim,ılınınca labne peyniri mikserle iyice kıvam alan kadar çırpalım.kare borcama önce kadayıfın yarısını dibine döşeyelim üzerine muhallebiyi dökelim kalan kadayıfı muhallebinin üzerine döşeyelim buzdolabında 3-4 saat beklesin dilimleyip servis edelim.
|
|