| 
 
 
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
ÇelikKapı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2005 
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4582 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
5,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. Tel kadayif
 
250 gr. Ceviz içi
 
100 gr. Tereyağı
 
3 adet Yumurta beyazi
 
1 lt. Siviyag
 
100 gr. Kaymak
 
20 gr. Yesil fistik
 
Surubu:
 
1 kg. Tozseker
 
750 gr. Su
 
1/2 adet Limon suyu (birlikte kaynatilip, sogutulur)
 
 
Tel kadayif ince ince açilir. Çekilmis ceviz içi, kadayiflara serpilir. Üzerine eritilmis tereyağı dökülüp, karistirilir. Kadayiflar yuvarlanip, yumurta beyaziyla yapistirilir. Ocakta hafif isinan siviyagda kizartilir. Kizaran kadayiflar, soguk suruba atilip, surubu çekince kaymak ve üzerine yesil fistik dökülerek servis yapilir.
 
 
 ML® Kadayıf Dolması için tıklayın 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7695 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006 
3,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
2 adet yufka, 
 
250 gram kadayıf 
 
1 su bardağı ceviz içi, 
 
çeyrek paket margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ.
 
Şurubu için malzemeler: 
 
Yarım kilogram tozşeker, 
 
2 su bardağı su
 
yarım limon.
 
 
Hazırlanışı:
 
Margarini uygun büyüklükte bir kaba alarak sıvıyağın içinde eritip ocaktan alın. 2 adet yufkayı düzgün bir zemine sererek üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölün. Yufkaların üçgen tarafının geniş kısmına gelecek şekilde bir miktar kadayıf koyun. Üzerine ince ince dövülmüş ceviz içini serpin. Çok fazla sıkmadan sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yağı üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına sürün. Pişirdikten sonra soğutun. Ayrı bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. İnmesine yakın içine limonu sıkın. Hafif koyu bir kıvama geldikten sonra kadayıflara döküp, servise sunun.
 
 
 ML® Çikolatalı Tel Kadayıf için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
KADAYIF DOLMASI | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18416 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007 
3,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
Yarım kg. tel kadayıf
 
250 gr. kaymak
 
4 yumurta
 
sıvıyağ
 
2 su bardağı çekilmiş iç ceviz
 
Şurup için:
 
Yarım limon suyu
 
3 bardak şeker
 
3 bardak su
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı dövülmüş yeşil fıstık
 
200 gr. kaymak
 
 
Tel kadayıftan birer avuç kadar alıp tezgah üzerinde çay tabağı kadar yayın, ortalarına bir çorba kaşığı ceviz içi koyup dolma gibi sarın.
 
Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaytın ve limon suyunu ilave edin. Kıam alınca ocaktan alıp soğutun.
 
Sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın hazırladığınız dolmaları yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Dolmaları şerbete atıp 20 dakika sonra çıkartın. Üzerine kaymak koyup, yeşil fıstık serperek servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "beyaz huş" tarafından gönderildi. 05.01.2021
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69709 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011 
3,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram gram tel kadayıf
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
3 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Çeyrek limonun suyu
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Öncelikle  şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Elle didiklenmiş kadayıftan parçalar alın ve avucunuzun içinde 15 cm x 15 cm'lik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Sıvıyağda kızartın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "arkın" tarafından gönderildi. 20.09.2017
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
yeni nefes 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136633 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018 
1,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
 
 
Yarım kilo kadayıf 
 
4 yumurta 
 
Yarım bardak süt 
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz 
 
1 su bardağı sıvıyağ 
 
Şurup İçin:
 
2 bardak seker 
 
2 bardak su 
 
Yarım limon 
 
 
 
Seker ve suyu kaynatıyoruz, kıvamı gelince içine limon suyunu ilave edip 510 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz. Yaş kadayıfın içine yeteri kadar ceviz koyduktan sonra kadayıfımızı sarıyoruz. Diğer tarafta yumurta ve sütü bir kapta çırpıyoruz. 
 
Kadayıf dolmalarımızı teker teker bu karışıma buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran dolmaları şuruba atıyoruz, şurubu çeken kadayıf dolmaları servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
kınalı kuzu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2019 
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143476 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019 
927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
250 gram tel kadayıf
 
150 gram ceviz içi
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 
Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın.
 
Kadayıftan parçalar alarak 15x15 santimetre ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın. Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın. Bu şekilde 6 tane dolma hazırlayın.
 
Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya hızlıca batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker. Hazırladığınız dolmaları iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı ile kızartın.
 
Dolmalar nar gibi kızardığında daha önce hazırlamış olduğunuz şerbete atın. 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp cam bir tepsiye koyarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145842 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019 
645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 kg tel kadayıf
 
1 litre sıvı yağ
 
500 gram dövülmüş ceviz içi
 
6 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
1 kg toz şeker
 
1 litre su
 
1 adet limon
 
 
Ölçülü su ve şeker ile bir tencerede kıvamlı şerbet hazırlanır. 
 
Kadayıflar el içi kadar büyüklükte açılıp ortasına ceviz içi konularak dolma şeklinde sarılır. 
 
Yumurtalar çukur bir kapta çırpılır. 
 
Kadayıf dolmaları, yumurtaya bulanıp bir tepsiye alınır. 
 
Kızgın sıvı yağda kadayıf dolmaları pembeleşinceye kadar kızartılır. 
 
Kızartılan dolmalar ılık şerbete atılır. 
 
Şerbetini çeken dolmalar servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154778 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram taze tel kadayıf
 
1 su bardağı kırılmış ceviz
 
Bulamak için:
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım paket vanilya
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
 
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz.
 
Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.
 
Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız. Kadayıfı elimiz ile biraz ayırıyoruz.
 
Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
 
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.
 
Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
 
Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
 
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.
 
Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
 
Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
 
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.
 
3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158908 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20-25 gram tel kadayıf
 
Yumurta
 
Kızartma yağı
 
Ceviz
 
Şerbet için:
 
1 kilo toz şeker
 
700 gram su
 
Limon suyu
 
 
1 kilo toz şeker 700 gram içme suyuyla kaynatın. Şekerleşmeyi önlemek için şerbetin içine çeyrek limon suyu sıkın. Kadayıf dolmalarının hamur olmasını önlemek için şerbeti iyice kaynatın.
 
20-25 gram tel kadayıfı koparmadan temiz bir zemin üzerine serin. İçine ceviz koyun. Fazla sıkmadan ince bir şekilde sarın. Daha sonra sarısı beyazı ile iyice çırpılıp bulamaç hâline getirilen yumurta havuzunda sarılan kadayıf dolmalarını kendi etrafında iki tur döndürün. Yani yumurtayı tüm yüzeye sürün.
 
Yumurta havuzundan çıkardığınız kadayıf dolmalarını tepside bir veya iki dakika bekletin. Böylece fazla yumurta süzülmüş olur. Fazla yumurta kadayıf dolmalarının içine nüfuz eder. Bu da hamurlaşma yapar ve kızartırken yumurta kokusuna sebep olur.
 
Süzülen kadayıf dolmalarını kızgın kızartma yağına atın. 7-10 dakika kızaran kadayıf dolmasını yağdan çıkarın ve soğuk şerbetin içerisine atın. Birkaç dakika şerbette kaldıktan sonra çıkarın.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159043 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
250 gram tel kadayıf
 
4 yemek kaşığı ceviz
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Şerbeti İçin:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
Kızartmak İçin:
 
Bolca ayçiçek yağı
 
Üzeri İçin:
 
2 yemek kaşığı ceviz
 
 
Sosu için, 3 yumurta, süt ve vanilyayı çırpıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz.
 
Şerbeti için, su, şeker, limon suyunu tencerede kaynatıyoruz. Şerbeti soğutmak için buzlu kabın içine yavaşça döküyoruz.
 
İnce bir şekilde açtığımız kadayıfın ortasına incelttiğimiz cevizleri yerleştirip sarıyoruz. Kadayıfları sosa bandırıp ıslatıyoruz ve kızgın yağda pişiriyoruz. Kadayıf dolmalarını soğuttuğumuz şerbette 1,5-2 dakika bekletiyoruz.
 
Kadayıf dolmalarını tabağa aldıktan sonra havanda dövdüğümüz cevizleri üzerine serpiştiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161109 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021 
328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tel kadayıf
 
200 gram ceviz içi (her bir dolma için 1 yemek kaşığı)
 
5 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
750 gram toz şeker
 
500 ml. su
 
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
Kızartmak için:
 
2,5 su bardağı Ayçiçek yağı
 
 
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
 
Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
 
Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
 
Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
 
Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
 
Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
 
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
 
Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.
 
Damak tadınıza göre tatlıyı, kaymak ya da dondurma ilavesiyle de servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Erzurum'da tatlı yapımında kullanılan çırpılmış yumurtalara süt eklenmiyor ancak arzuya göre siz süt katabilir, tatlıları sonrasında kızartabilirsiniz. Dolma şeklinde hazırladığınız kadayıfları, ağzı kapalı bir kapta uzun süre buzdolabında saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman yumurta sarısına bulayıp kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Kadayıf Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166833 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
250 gr kadayıf
 
Ceviz
 
Sosu:
 
4 yumurta
 
1 çay bardağı su veya süt
 
1/2 paket vanilya
 
Şurubu:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Önce şerbeti kaynatılır. İçine limon sıkılarak soğutulur. Daha sonra kadayıfların içine ceviz parçaları konularak sarılır. Yumurta, su veya süt, vanilya çırpılarak sos hazırlanır. Kadayıflar sosa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kızaranlar hemen şuruba atılır. Üzerine ceviz, kaymak konularak servis yapılır. Benim tavsiyem dondurmayla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tel Kadayıf Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185019 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2025 
70 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nebihat Kaya
 
 
Yarım kg tel kadayıf
 
250 gram iri dövülmüş ceviz
 
4 adet yumurta
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Süslemek için:
 
Kaymak
 
 
Öncelikle şerbet için 3 su bardağı tozşeker ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
 
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara alın.
 
Tel kadayıfı elinizle didikleyin.
 
Bir tutam avucunuzun içine alıp elinizle bastırarak inceltin.
 
İçine ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
 
Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin.
 
Hazırladığınız kadayıf dolmalarını çırpılmış yumurtaya batırıp arkalı önlü kızartarak soğuk şerbete atın.
 
Şerbetini çektikten sonra kaymakla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |